Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Τσίπρας σε Αρχιεπίσκοπο: ''Τα σχολεία θα είναι πάντα ανοιχτά για τους ιερείς''


tsipras-arxiepiskopos


Του Αιμίλιου Πολυγένη

Επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο ως πρόεδρο της Ιεράς συνόδου φέρνει στη δημοσιότητα το Protothema.gr.

Στην επιστολή ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας διαβεβαιώνει μετά το θόρυβο που προκλήθηκε με την άρνηση του υπουργού παιδείας Ν. Φίλη να μην επιτρέψει την είσοδο ιερέων στα σχολεία πως αυτό δεν πρόκειται να απαγορευτεί, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή του κλήρου στην πατρίδα μας.

«Θέλω λοιπόν να σας διαβεβαιώσω ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πατρίδας μας ήταν και θα είναι πάντοτε ανοιχτά εις τους εκπροσώπους της Εκκλησίας» σημειώνει ο Πρωθυπουργός «με απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμό» προς τον Αρχιεπίσκοπο, προσθέτοντας ότι «δε θα αφήσουμε ασήμαντες αφορμές να διαρρήξουν το πνεύμα καλής διάθεσης και ειλικρινούς συνεργασίας».

Επισημαίνει, ασφαλώς, ότι σχετική εγκύκλιος ορίζει τις απαιτούμενες ενέργειες για την πραγματοποίηση παρόμοιων επισκέψεων «και ως δύναμαι να γνωρίζω, αυτονοήτως η εν λόγω εγκύκλιος παρέχει και στην Εκκλησία της Ελλάδας, τη δυνατότητα να παρίστανται εκπρόσωποί της στο χώρο των σχολείων, στο πλαίσιο σαφών και λειτουργικών κανόνων και με σεβασμό στο ωρολόγιο πρόγραμμα, σε συνεργασία και σε συνεννόηση πάντοτε με τις αντίστοιχες διευθύνσεις σχολικών μονάδων ή και σε συνεργασία με τις αντίστοιχες σχολικές Επιτροπές».

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

episto1
episto2
episto3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου