Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ: ''Τα όσα ακούγονται είναι αναληθή''Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

"Τα όσα αναπαράγονται για διαπραγματεύσεις μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πατριαρχείου Μόσχας, για αλλαγή του κλίματος και συμμετοχή της Ρωσίας στην Αγία Σύνοδο έστω την ύστατη στιγμή είναι αναληθή" τόνισε στην Romfea.gr ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ σχολιάζοντας δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών σε ελληνικά ΜΜΕ.
Επίσης ο Πρωθιερέας Νικόλαος εξήγησε πως "τον Πατριάρχη Κύριλλο δεσμεύει η ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας, η οποία δεν του αφήνει περιθώρια για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση".
"Πρέπει να γνωρίζεται πως τον Ιανουαρίου στη Σύνοδο των Προκαθημένων, αποφασίστηκε ότι είναι υποχρεωτική η συμμετοχή όλων των Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών για να συγκληθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πρωθιερέας και Αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Σε άλλο σημείο ο Πρωθιερέας Νικόλαος υπογράμμισε ότι καθημερινά ακούγονται ανακρίβειες, σχολιάζοντας πως "ο Επίσκοπος Τελμησσού Ιώβ στην ενημέρωση του τύπου αναγνώρισε ότι το Πατριαρχείου Αντιοχείας δεν έχει υπογράψει, παρόλα αυτά είπε ότι αυτό δεν δείχνει διαφωνία με τη σύγκλιση της Συνόδου".
Όσον αφορά το θέμα της Ουκρανίας για τυχόν αναγνώριση της σχισματικής Εκκλησίας του λεγόμενου Πατριαρχείου του Κιέβου, ο Πρωθιερέας Νικόλαος ήταν κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει τέτοιος φόβος από την πλευρά της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...