Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Πρωθιερέας Νικόλαος: ''Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα κρατήσει τις δεσμεύσεις του''


Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα είναι συνεπής στις ενέργειές του και δεν θα παρέμβει στις υποθέσεις της Εκκλησίας στην Ουκρανία, ανέφεραν εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Μόσχας, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Πρόεδρου της Ουκρανίας κ. Πέτρο Ποροσένκο για Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την Ρωσική Εκκλησία στην Ουκρανία υπάρχει κανονική Εκκλησία αυτή του Πατριαρχείου Μόσχας, η οποία είναι αναγνωρισμένη από όλες τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες.
"Είμαι βέβαιος ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα ακολουθήσει τη γραμμή και τις δεσμεύσεις που είχε ανακοινώσει ενώπιον των Προκαθημένων και των Αντιπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών για την Ουκρανική Εκκλησία τον Ιανουάριο στη Γενεύη" δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ.


Να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων στη Σύναξη των Προκαθημένων στη Γενεύη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε δηλώσει ενώπιον όλων, πως επικεφαλής της κανονικής Εκκλησίας στην Ουκρανία είναι ο Μητροπολίτης Ονούφριος.
Σύμφωνα με τον Πρωθιερέα Νικόλαο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε συνομιλία που είχε με τον Πατριάρχη Κύριλλο, τον διαβεβαίωσε "πως δεν υπάρχει σχέδιο για οποιαδήποτε παρέμβαση της Κωνσταντινούπολης στις εκκλησιαστικές υποθέσεις της Ουκρανίας."
Κλείνοντας ο π. Νικόλαος ανέφερε: "Πιστεύω πως δεν πρέπει να περιμένουμε γρήγορα αποτελέσματα, αλλά ούτε να λαμβάνουμε σοβαρά τις πολιτικές σκοπιμότητες που δεν συνάδουν με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, και δεν είναι ικάνες να αναθεωρήσουν την ιστορίας της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία."

http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου