Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Καυσοκαλύβια: Στώμεν καλώς…


Πηγή: Romfea.gr

Ένα νέο κίνημα ζηλωτισμού φαίνεται να αναφύεται, όπως δείχνουν τα γεγονότα στην Ιερά Σκήτη των Καυσοκαλύβιων.
Η Σκήτη ζει στιγμές από την εποχή του π. Αντωνίου Μουστάκα, ο οποίος από το κελί του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου των Καυσοκαλυβίων υπήρξε ο καθοδηγητής όλων των ζηλωτών.
Συγκεκριμένα οχτώ (8) Καυσοκαλυβίτες πατέρες σε επιστολή με άλλους αγιορείτες, ζητούν την διακοπή μνημοσύνου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Επίσης οι εν λόγω πατέρες αποκαλούν τον Πατριάρχη του Γένους αιρετικόν, ενώ προσπαθούν συνεχώς να συμπαρασύρουν και άλλους πατέρες.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι εν λόγω μοναχοί ενώ ζητούν να μην μνημονεύεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης, παρόλα αυτά συμμετέχουν στις λειτουργίες του Κυριακού της Σκήτης – «σχήμα οξύμωρον»


Χαρακτηριστική είναι η επιστολή - δήλωση του Γέροντος Γεωργίου Ιερομονάχου (Αλευρά) προς τον Δικαίον της Ιεράς Σκήτης Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων, ο οποίος ζητά να αποκατασταθεί αυτή η ακαταστασία της Σκήτης λόγω ζηλωτισμού.

Την εν λόγω επιστολή εξασφάλισε το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr και την δημοσιεύει προς ενημέρωση της κατάστασης που επικρατεί σε ένα ιερό τόπο, στον οποίο ασκήτευσε ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης του οποίου την αγιοκατάταξη έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Δια λόγους ευθιξίας προς το παρόν δεν επιθυμώ να λειτουργώ στην εφημερία μου στο σεπτό Κυριακό της Ιεράς Σκήτης μας μέχρι να αποκατασταθεί αυτή η ακαταστασία που δημιουργήθηκε λόγω ζηλωτισμού, αφήνοντας μομφή ακόμη και κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου ως αιρετικόν.

Ο Δηλών ενώπιον του Δικαίου Γεώργιος Ιερομόναχος
Γέροντας της Καλύβης Ζωοδόχου Πηγής Καυσοκαλυβίων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου