Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Σύνδεσμος Θεολόγων Ξάνθης: Παρατηρήσεις και προτάσεις για το νέο πρόγραμμα σπουδώνΤο Δ.Σ και τα μέλη του Συνδέσμου Θεολόγων Ξάνθης, εξ αφορμής του θορύβου περί του θρησκευτικού μαθήματος, εκφράζουν την πικρία τους για τον, ως μη όφειλε, διχασμό του θεολογικού κόσμου, διατυπώνοντας παράλληλα παρατηρήσεις και προτάσεις για το νέο πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Το νέο πρόγραμμα σπουδών είναι μια προσπάθεια καλών προθέσεων για την αναμόρφωση και βελτίωση του θρησκευτικού μαθήματος.

Παρά τις καλές προθέσεις όμως, η σπουδή που παρατηρείται στην εφαρμογή του, χωρίς την έγκαιρη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η πρωτοφανής συνύπαρξη παλαιών εγχειριδίων και νέου αποκλειστικά ηλεκτρονικού υλικού καθώς και η ταυτόχρονη εφαρμογή του σε όλες τις βαθμίδες εκπ/σης, φοβόμαστε ότι θα έχουν τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και συγκεκριμένα την υποβάθμιση της ποιότητας και της παιδαγωγικής αξίας του μαθήματος μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Για την εξάλειψη των ανωτέρω δυσλειτουργιών προτείνουμε:
Την αναστολή εφαρμογής του νέου προγράμματος σπουδών κατά την φετινή χρονιά.
Την επίσπευση συγγραφής εγχειριδίων του μαθήματος και τη διανομή τους στους μαθητές αν όχι στο τρέχον σχολικό έτος, τουλάχιστον στο επόμενο σχολικό έτος 2017-2018.
Θεωρούμε επίσης πως είναι απόλυτη ανάγκη, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και αληθινού και γόνιμου διαλόγου, να συνεργαστεί με τη διοίκηση της Εκκλησίας, στην κατεύθυνση βελτίωσης του νέου προγράμματος σπουδών του θρησκευτικού μαθήματος , ώστε αυτό να καταστεί ελκυστικό και ωφέλιμο για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                                       Ο Γραμματέας
Περιστέρα Αλεξιάδου                                  Αναστάσιος Βρένος 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...