Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Κρήτη: Κοινή «γραμμή» με την Εκκλησία της Ελλάδος


Του Αιμίλιου Πολυγένη

Στο πλευρό της Εκκλησίας της Ελλάδος, χαράσσοντας κοινή στρατηγική για σοβαρά θέματα, όπως το μάθημα των θρησκευτικών, τάσσεται η Εκκλησία της Κρήτης.

Σε επιστολή που φέρνει στη δημοσιότητα η Romfea.gr ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος «συγχαίρει ολοψύχως» τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την στάση του στο μάθημα των θρησκευτικών.

Ο κ. Ειρηναίος δηλώνει στην επιστολή του πως ταυτίζεται απόλυτα με τον κ. Ιερώνυμο στον τρόπο που αντιμετώπισε το «σημαντικό και λεπτό αυτό θέμα» σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι απολύτως μαζί σας!».

Η ταύτιση Αθήνας και Κρήτης για το μάθημα των θρησκευτικών είναι ένα μόνο από τα ζητήματα που θα ακολουθήσουν οι δύο εκκλησίες κοινή στρατηγική.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κρήτης έχουν προγραμματίσει για τα μέσα Νοεμβρίου σειρά συναντήσεων, ώστε να χαραχθεί κοινή στρατηγική για πολλά εκκλησιαστικά ζητήματα, μεταξύ αυτών και της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

Ακολουθεί η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο:http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/10626-kriti-koini-grammi-me-tin-ekklisia-tis-ellados

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...