Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Λύθηκε η…παρεξήγηση για τα Θρησκευτικά: Παλιά βιβλία με νέα προγράμματα σπουδών



Τα… πνεύματα φαίνεται πως ηρέμησαν μετά τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό και η παρεξήγηση για το μάθημα των Θρησκευτικών… μάλλον μπαίνει προς το παρόν τουλάχιστον στο συρτάρι, καθώς όλοι συμφώνησαν ότι «οι παρεξηγήσεις λύθηκαν».

Στο πλαίσιο της πολυαναμενόμενης συνάντησης αποφασίστηκε για το τρέχον διδακτικό έτος μια δημιουργική συνύπαρξη των παλιών βιβλίων Θρησκευτικών και του νέου σπουδών.

Η συνάντηση του Μακαριωτάτου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, αλλά και του Υπουργού Παιδείας τελικά, κράτησε σχεδόν δύο ώρες.


Πρώτος εξήλθε του Μεγάρου Μαξίμου, ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος δήλωσε πως ήταν μία γόνιμη συνάντηση όπου λύθηκαν οι παρεξηγήσεις και δήλωσε ότι η διδασκαλία των Θρησκευτικών θα συνεχιστεί με τα παλιά βιβλία, εννοώντας όχι τα νέα του Νίκου Φίλη, κάτι που αποτελεί μεγάλη νίκη της Εκκλησίας έναντι της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εξερχόμενος της συνάντησης, δήλωσε πολύ ευτυχής γιατί έγινε ένας γόνιμος διάλογος με την Εκκλησία.



Λίγο αργότερα εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης επεσήμανε ότι ο διάλογος έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι όποιες παρεξηγήσεις λύθηκαν.

Παρόλα αυτά ο Υπουργός Παιδείας, αν και συμφώνησε με τα όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος στο θέμα της χρήσης των παλιών βιβλίων, επεσήμανε ότι θα χρησιμοποιηθούν τα νέα προγράμματα σπουδών για τα Θρησκευτικά, καθώς όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Πολιτεία καθορίζει τη διδακτέα ύλη.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου