Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ένας βραβευμένος ηθοποιός και μουσικός του Χόλυγουντ στην Αθήνα!



Στην Αθήνα θα βρεθεί στις 20 Νοεμβρίου ο μουσικός και ηθοποιός του Χόλυγουντ, Τζόναθαν Τζάκσον.

Ο βραβευμένος καλλιτέχνης, που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες στο πλάι σπουδαίων ηθοποιών (Αλ Πατσίνο, Μισέλ Φάιφερ, Μπεν Κίνγκσλεϊ κ.α.), θα επισκεφτεί τη χώρα μας για να παρευρεθεί στην παρουσίαση του πρόσφατα μεταφρασμένου βιβλίου του, με τίτλο “Το μυστήριο της τέχνης (εκδ.ΕΝ ΠΛΩ) που θα γίνει στο Ξενοδοχείο Κάραβελ, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της 5ης Έκθεσης Ορθόδοξου Χριστιανικού βιβλίου.

Δίκαια θα αναρωτιόταν κανείς, τί δουλειά έχει ένας celebrity σε μια Έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου! Όμως αυτό που δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό, είναι πως ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, που έχει επανειλημμένως βραβευτεί με βραβεία EMMY για τη συμμετοχή του σε μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές των ΗΠΑ, είναι ορθόδοξος και βαθιά πιστός!

Το βιβλίο του εξηγεί με θεολογική βαθύτητα το πώς μπορεί ένας καλλιτέχνης να πλησιάσει τον Θεό και να βιώσει το μυστήριο της παρουσίας Του μέσα από την ίδια του την τέχνη.

Ο Τζόναθαν Τζάκσον, που είναι επίσης μουσικός με αρκετούς δίσκους και πολλές συναυλίες στο ενεργητικό του, επισκέπτεται συχνά το Άγιο Όρος και διατηρεί στενούς πνευματικούς δεσμούς με την Ελλάδα και τον ελληνικό μοναχισμό.

Το βιβλίο “Το μυστήριο της τέχνης” θα παρουσιαστεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι σε μια μεγάλη εκδήλωση που συνδιοργανώνουν οι Εκδόσεις Εν Πλω και το διαδικτυακό περιοδικό ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ, στην αίθουσα Μακεδονία του Ξενοδοχείου Κάραβελ στο πλαίσιο της 5ης Έκθεσης Ορθόδοξου Χριστιανικού βιβλίου.

Θα μιλήσουν ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μονής Βατοπεδίου, Αρχιμ. Εφραίμ, ο θεολόγος και μουσικός Ηλίας Λιαμής ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης.

Ο συγγραφέας του βιβλίου θα μιλήσει για τη σχέση του με την τέχνη και τη μεταστροφή του στην Ορθοδοξία και θα τραγουδήσει ζωντανά μερικές από τις επιτυχίες του νέου του δίσκου, που στην Ελλάδα κυκλοφόρησε πρόσφατα από την ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου