Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Η θέση της Κυβέρνησης για τα Θρησκευτικά εκφράστηκε από το Ν. Φίλη και Κ. Γαβρόγλου (video)



Οι συγκεκριμένες αποφάσεις θα ληφθούν από το αρμόδιο ΙΕΠ, όταν η διαβούλευση ολοκληρωθεί

Η θέση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών, έχει εκφραστεί από τον τότε υπουργό Ν. Φίλη και τον νυν Κ. Γαβρόγλου αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό σε σχετική παρέμβασή του στη Βουλή.

Την απάντηση αυτή έδωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Δημοσιογράφος: Κύριε εκπρόσωπε, στη συνάντηση της 5ης Οκτωβρίου του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο στην οποία συμμετείχαν και άλλοι ιεράρχες και υπουργοί τηρούνταν τελικά πρακτικά;

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Η θέση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα έχει εκφραστεί από τον τότε και τον νυν αρμόδιο υπουργό αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό σε σχετική παρέμβασή του στη Βουλή.

Αυτή είναι και η θέση η οποία υλοποιείται καθώς, όπως θα γνωρίζετε, συνεχίζεται ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ του Yπουργείου Παιδείας και της ηγεσίας της Ιεραρχίας, έτσι ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για να προχωρήσουμε στην αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος.

Οι αποφάσεις, οι συγκεκριμένες αποφάσεις θα ληφθούν από το αρμόδιο ΙΕΠ, όταν αυτή η διαβούλευση ολοκληρωθεί, στη βάση του χρονοδιαγράμματος το ποίο ούτως ή άλλως έχει τεθεί από τυην ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου