Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Όσα συζήτησαν στα Ιεροσόλυμα Πατριάρχης – Πρωθυπουργός κι άλλα παραλειπόμενα (video)


Εντυπωσιασμένος βγήκε από το ανακαινισμένο κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της τελετής που έγινε την Τετάρτη στα Ιεροσόλυμα.

«Εκπληκτική δουλειά» είπε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Αλέξης Τσίπρας. Για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

– Α.Τ: Εκπληκτική δουλειά
– ΟΙΚ. Π: Είναι μεράκι! Όχι μόνο με επιστημοσύνη, με αγάπη και με μεράκι
– Α.Τ: Έτσι ακριβώς! Ο συνδυασμός είναι
– ΟΙΚ. Π: Η επιστημοσύνη των καθηγητών είναι δεδομένη αλλά το αγκάλιασαν το έργο αυτό με αγάπη

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ

Λόγω του διεθνούς χαρακτήρα της τελετής η γλώσσα που επέλεξαν οι διοργανωτές ήταν η αγγλική. Τόσο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, όσο και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων χριστιανικών δογμάτων που μίλησαν κατά την διάρκεια της τελετής χρησιμοποίησαν την αγγλική γλώσσα.

Η επιλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να μιλήσει στα ελληνικά προκάλεσε τα σχόλια των παριστάμενων μελών της αρμενικής εκκλησίας πολλοί εκ των οποίων έδειξαν την δυσαρέσκεια τους φωνάζοντας «shame», ντροπή δηλαδή και καλώντας τον Πατριάρχη να μιλήσει τα αγγλικά.

Η αρμένικη παραφωνία συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Εκεί παρά το γεγονός πως πήγαν όλοι οι επίσημοι μαζί με τους εκπροσώπους του συνόλου των χριστιανικών δογμάτων, οι Αρμένιοι προτίμησαν να απέχουν.

Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Έκπληκτοι οι εκπρόσωποι των χριστιανικών δογμάτων στην Ιερουσαλήμ άκουσαν την καθηγήτρια του ΕΜΠ Τόνια Μοροπούλου να αποκαλύπτει πως η πλάκα που βρέθηκε πάνω από την νεκρική κλίνη του Ιησού δεν ήταν από την εποχή των Σταυροφόρων όπως αρχικά είχε εικαστεί αλλά από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου, τότε δηλαδή που η Αγία Ελένη μετά την εύρεση του Τιμίου Σταυρού έδωσε εντολή να οικοδομηθεί ο ναός της Αναστάσεως.

Η αποκάλυψη αυτή έσβησε κάθε υπόνοια περί παρέμβασης τρίτων στο σημαντικότερο μνημείο της χριστιανοσύνης εκτός από την Αγία Ελένη και τον Κομνηνό.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ

Μετά το πέρας της εκδήλωσης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχαν την ευκαιρία για μια σύντομη κατ’ ιδίαν συνομιλία.

Ο Πατριάρχης έδωσε στον Πρωθυπουργό μια αναμνηστική φωτογραφία από την συνάντηση του με τον Πάπα Φραγκίσκο στα Ιεροσόλυμα ενώ άκουσε τον Πρωθυπουργό να τον ενημερώνει για την μετάβαση του στη Ρώμη όπου μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες θα μεταβεί στο Βατικανό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου