Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Το Μέτσοβο υποδέχτηκε την Κάρα του Νεομάρτυρος Νικολάου (ΦΩΤΟ)




Μέτσοβο | Τηλέμαχος Παππάς

Με την συμμετοχή πλήθος πιστών, από το Μέτσοβο και τα Ιωάννινα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου, η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Νεομάρτυρος Νικολάου του εκ Μετσόβου.

Να αναφερθεί ότι η Τιμία Κάρα του Νεομάρτυρος Νικολάου του εκ Μετσόβου, φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων.

Την Τιμία Κάρα κόμισε Ιερομόναχος της Μονής Βαρλαάμ με τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων Αρχιμ. Νήφων, ενώ την υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, η οποία κατέληξε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατουντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γρεβενών ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο.

Αύριο, Κυριακή θα τελεσθεί στον ίδιο ναό Συλλείτουργο, στο οποίο θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ψαλλεί παρακλητικός κανόνας, και στη συνέχεια τα εγκώμια του Αγίου που συνέταξε ο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Αμέσως μετά στην αίθουσα διαλέξεων του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, θα λάβει χώρα επιστημονική εσπερίδα, αφιερωμένη στον νεομάρτυρα Νικόλαο.

Θα μιλήσουν οι Καθηγητές Πανεπιστήμιου π. Γεώργιος Μεταλληνός, Μιχάηλ Τρίτος, Γλυκ. Χατζούλη και ο Διδάκτωρ Θεολογίας π. Θωμάς Ανδρέου.

Τέλος οι εκδηλώσεις γίνονται με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 400 ετών από το μαρτύριο του Αγίου Νεομάρτυρος Νικολάου εκ Μετσόβου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου