Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Η Κυβέρνηση δεν…επιθυμεί τη σύγκληση της Ιεραρχίας και η Εκκλησία δεν της χαλά το χατήρι !!



ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Είναι αδιανόητο ακόμη και να το σκεφθεί ο ανθρώπινος νούς κι όμως είναι πραγματικό γεγονός! Η Κυβέρνηση πληροφορήθηκε την βούληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου να συγκαλέσει την Ιεραχία για το μάθημα των θρησκευτικών, ώστε να αντιμετωπίσει εν Σώματι την αθέτηση της συμφωνίας στην οποία είχαν καταλήξει για το συγκεκριμένο θέμα– που στοίχισε την καρατόμηση του τότε υπουργού Παιδείας κ. Φίλη–και διεμήνυσε στον Αρχιεπίσκοπο να μην προβεί στη σύγκληση της Ιεραρχίας.

Και ο Αρχιεπίσκοπος ως πιστός Κυβερνητικός…»εταίρος», προσαρμόστηκε στην επιθυμία της Κυβέρνησης και δεν συγκαλεί την Ιεραρχία.

Αντί της Ιεραρχίας θα συνέλθει την Τρίτη η ΔΙΣ, για δεύτερη φορά τον μήνα Ιούνιο, για «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά». Και τα κάστανα καίνε!

Όπως όλα δείχνουν η Κυβέρνηση δεν θέλει να σηκώσει η Εκκλησία το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών. Δεν θέλει να γίνει ευρύτερα γνωστό ότι αθέτησε την δέσμευσή της στο λαό, αλλά και στην Εκκλησία και ειδικά στην Ιεραρχία.

Τα μάθημα των θρησκευτικών, όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα, ανήκει πλέον στο παρελθόν! Όλα εκείνα τα ηχηρά και βαρύγδουπα που ακούσαμε τότε που άνοιξε το θέμα και η συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου μας εξέπληξε θετικά, αφού θύμισε ημέρες Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, δεν ήταν όλα αυτά παρά ένας επικοινωνιακός αντιπερισπασμός, που κατέληξε στην καρατόμηση του τότε υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, αλλά έβαλε και ταφόπετρα δια παντός στο μάθημα των θρησκευτικών.

Οπότε έχει κάθε δικαίωμα ο κ. Φίλης να επαίρεται σήμερα και να λέει ότι «ο υπουργός Παιδείας άλλαξε, αλλά τα θρησκευτικά( όπως τα είχε προγραμματίσει η Κυβέρνηση από τότε) έμειναν».

Και προς τί όλη αυτή η κοροϊδία και το φιάσκο; Προς τί οι διμερείς επιτροπές διαλόγου που θεσπίστηκαν τότε, με εξάστηλες λεζάντες, μετά την επίσκεψη στο Μαξίμου( τότε που ο κ. Καμμένος έλεγε στον Αρχιεπίσκοπο να του πεί αν θέλει να….ρίξει(!!!!) την Κυβέρνηση ) , προς τί οι διαβουλεύσεις, προς τί τα μεγάλα λόγια και οι κορώνες,αφού το αποτέλεσμα θα ήταν αυτό; Ποιόν κοροίδευαν;

Και καλά η Κυβέρνηση είναι συνεπής τόσο προς την Αριστερή ιδεοληψία της, όσο και προς τα κελεύσματα της Ευρώπης και του κ. Σόιμπλε (για το θέμα αυτό δεν αντιδρούν στα όσα λέει και θέλει ο Σόιμπλε ), η Εκκλησία όμως, θα τα δεχθεί όλα αυτά αδιαμαρτύρητα;

Τί θα πεί στο ποίμνιό της;

Ότι το πρόδωσε;

Ότι τα πούλησε όλα, αντί πινακίου φακής;

Και οι Μητροπολίτες οι συγκροτούντες την ΔΙΣ, πώς θα αποδεχθούν αυτό τον εμπαιγμό και την κοροϊδία της Κυβέρνησης; Ήδη οι πληροφορίες που έχουμε από το εσωτερικό της Συνόδου, δεν είναι καθόλου ευχάριστες! Οι περισσότεροι Αρχιερείς της ΔΙΣ (με κορυφαίους της αντίδρασης τους Καισαριανής Δανιήλ, Φθιώτιδος Νικόλαο,Μάνης Χρυσόστομο, Πειραιώς Σεραφείμ, Νεαπόλεως Βαρνάβα, Ζιχνών Ιερόθεο κ.ά.),αναμένεται να αντιδράσουν! Θεωρούν ως εμπαιγμό τους την κατάληξη του θέματος και δεν θέλουν να χρεωθούν την κατάσταση αυτή. Θα είναι υπόλογοι έναντι των ιερών όρκων τους κατά την χειροτονία τους και έναντι της ιστορίας.

Αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν ξέρουμε τί εξέλιξη θα έχει!

Το βέβαιο είναι ότι αυτό που φαίνεται προς τα έξω αυτή τη στιγμή είναι ότι η Εκκλησία μας αποδέχθηκε αδιαμαρτύρητα αυτή την ατιμωτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης!

Το μάθημα των θρησκευτικών κηδεύθηκε και ετάφη με τις δέουσες τιμές από την Κυβέρνηση και η Εκκλησία τώρα καλείται να θέσει την ταφόπετρα!

Πρόκειται για απαράδεκτες μεθοδεύσεις οι οποίες έχουν ως απώτερο στόχο την αλλοίωση της ορθόδοξης φυσιογνωμίας της χώρας μας και την μετατροπή της σε ένα ουδετερόθρησκο κράτος!

Και αυτό, αν δεν αντιδράσει εγκαίρως η Εκκλησία , είναι σα να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου