Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Συγκαλείται εκτάκτως η Ιεραρχία!


•• Υπερίσχυσαν οι υπεύθυνες φωνές στη ΔΙΣ.

Την σύγκληση έκτακτης Ιεραρχίας αποφάσισε πριν λίγο η ΔΙΣ ,παρά τις μεθοδεύσεις που προηγήθηκαν για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο!

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουνίου με μόνο θέμα τις εξελίξεις στο μάθημα των θρησκευτικών!

Η απόφαση αυτή λήφθηκε σήμερα στην έκτακτη συνεδρίαση της ΔΙΣ για το μήνα Ιούνιο. Παρά την αρχική διάθεση του Αρχιεπισκόπου να «κλείσει» το θέμα με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να συγκληθεί η Ιεραρχία, οι Συνοδικοί Ιεράρχες έκριναν πως δεν μπορούν να αναλάβουν μία τέτοια ευθύνη και πως μόνον η Ιεραρχία μπορεί και πρέπει να αποφασίσει και να εκφράσει την τελική θέση της Εκκλησίας έναντι των ψευδεπίγραφων δεσμεύσεων του Υπουργείου Παιδείας το οποίο αθέτησε τις υποσχέσεις του για το συγκεκριμένο μάθημα.

Ήδη η χθεσινή δημοσίευση των σχετικών ΦΕΚ παρουσιάζουν ανάγλυφη την πραγματικότητα με τα νέα προγράμματα σπουδών τα οποία δεν έχουν καμμία σχέση με αυτά που είχαν υποσχεθεί στην Εκκλησία κατά την περίφημη εκείνη συνάντηση στο Μαξίμου παρουσία του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου! Και η δημοσίευση αυτή αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος που διήγειραν οι Συνοδικοί Ιεράρχες που πρωτοστάτησαν για την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας κηρύσσοντας αναρμόδια τη ΔΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου