Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Η περίπτωση του Γιάννη Ραγκούση



Η περίπτωση του Γιάννη Ραγκούση 
Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου 

Ο Γιάννης Ραγκούσης είναι ένας από τους υποψηφίους για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συνεργασίας. Στην κεντρική πολιτική σκηνή τον έφερε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, που είναι και ο μέντοράς του. Από Δήμαρχο Πάρου, το 2007 τον διόρισε εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος, το 2008 Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και στις εκλογές του 2009 τον τοποθέτησε επί κεφαλής των υποψηφίων Επικρατείας. Έτσι εξελέγη βουλευτής. Από το 2009 έως το 2011 ο Γ.Α. Παπανδρέου του εμπιστεύθηκε σημαντικά υπουργεία και ο Γ. Ραγκούσης ήταν συνεργάτης και, επομένως, συνυπεύθυνος του για όσα συνέβησαν και μας βασανίζουν και θα μας βασανίζουν για πολλά χρόνια ακόμη. 

Ο Γ.Α. Παπανδρέου και οι περισσότεροι των συνεργατών του, από το 2012 και μετά, υποχρεώθηκαν, από τα πράγματα, να περιθωριοποιηθούν πολιτικά και να ιδιωτεύσουν. Ο κ. Ραγκούσης επέλεξε να δοκιμάσει να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο. Ξεκινώντας επικοινωνιακά με αρνητικό πρόσημο προκάλεσε δημοσιογραφικό θόρυβο, με τη δήλωσή του στο περιοδικό των ομοφυλοφίλων Antivirus: «Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και Μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν». 

Ο κ. Ραγκούσης πέτυχε επικοινωνιακά να μείνει στην επικαιρότητα για μέρες. Η Ιεραρχία τον κάλεσε, με εξώδικη πρόσκληση, να καταθέσει εντός πενθημέρου τα στοιχεία, που ισχυρίζεται ότι έχει, «άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο». Ο κ. Ραγκούσης, με δήλωσή του, απάντησε ότι δεν προτίθεται να δώσει απάντηση «στην ατυχή αυτή εξώδικη δήλωση...Η διοίκηση της Εκκλησίας ας πράξει όπως κρίνει καλύτερα». Ο θόρυβος έγινε, ο ίδιος ακούστηκε, και αν γίνει μήνυση ή αγωγή, θα πάρει πολύ χρόνο να φτάσει στο ακροατήριο... 

Στα ΜΜΕ υπήρξε ένας ορυμαγδός κατά της αντίδρασης της Εκκλησίας. Οι συνυποψήφιοι του κ. Ραγκούση κ.κ. Θεοδωράκης και Καμίνης αναμίχθηκαν στο ζήτημα. Πήραν έτσι ένα μικρό επικοινωνιακό μερίδιο. Τι έκανε η Ιεραρχία που προκάλεσε τόση αντίδραση; Το φυσικό δικαίωμα του κάθε πολίτη, να προστατεύσει τον εαυτό του από τη συκοφαντία. Συγκεκριμένα ζήτησε από τον κ. Ραγκούση αντί καταγγελίας καφενείου να καταθέσει τα ονόματα των ομοφυλόφιλων Μητροπολιτών. 

Όμως ο κ. Ραγκούσης, στη συνέντευξή του στο Antivirus, αποκάλυψε κάτι το συνταρακτικό. Είπε ότι τα παιδιά του θέλει «μόνο να είναι ευτυχισμένα, όπως αυτά ορίσουν την ευτυχία τους. Στο θέμα του σεξουαλικού προσανατολισμού; Στο τι θα κάνουν; Στο οτιδήποτε». Τα παιδιά του θα τα αφήσει να ορίσουν μόνα τους την ευτυχία τους, χωρίς τη βοήθεια του. Η ευτυχία έχει προϋποθέσεις και είναι πολύ δύσκολο να αποκτηθεί. Ο άνθρωπος τείνει προς αυτήν με την παιδεία και τον πνευματικό του αγώνα. Μπορεί ο κ. Ραγκούσης να μη μπορεί ή να μη θέλει να δώσει αρχές και ιδανικά στα παιδιά του. Αλλά ας αφήσει ήσυχους όσους συνεχίζουν να πιστεύουν στη διατήρηση του Πολιτισμού μας.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου