Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση ΣΦΕΒΑ για τα γεγονότα της Χειμάρρας



Αυτές τις μέρες στη Χειμάρρα επικεντρώνεται όλος ο μισελληνισμός του σύγχρονου αλβανικού κράτους. Είναι σε εξέλιξη το σχέδιο των Αλβανών για μία «γενοκτονία χαμηλής έντασης» με την εκδίωξη των γηγενών Βορειοηπειρωτών. 

Όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες, αυτές τις μέρες, έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στα ιερά χώματα της Βορείου Ηπείρου. Εκεί που είναι ακόμη άταφοι οι παππούδες μας ήρωες του 1940, εκεί που τα αδέρφια μας δοκιμάζονται σήμερα. 

Στους προσφιλείς μας Βορειοηπειρώτες και ειδικότερα στους Χειμαρραίους μεταφέρουμε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μας για συνέχιση του αγώνα τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι όχι μόνο η ΣΦΕΒΑ αλλά και όλος ο Ελληνισμός είναι στο πλευρό τους. 

Χρέος της Ελλάδας είναι να μην περιοριστεί σε δηλώσεις αλλά εμπράκτως να δείξει στη γειτονική χώρα ότι δεν θα επιτραπεί η αλλοίωση του ελληνικού χαρακτήρα της Χειμάρρας. Να μην επιτρέψουμε επ’ ουδενί την επανάληψη του φαινομένου των Αγίων Σαράντα, όπου ο Ελληνικός πληθυσμός από μία πλειοψηφία του 55% το 1991 κατέληξε με την «τουριστική» και «οικονομική» ανάπλαση της περιοχής μειοψηφία στο ίδιο τους το σπίτι. 

ΣΦΕΒΑ, 1/11/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου