Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Ο Άγιος Παΐσιος γράφει στο βιβλίο του «Αγιορείται Πατέρες και Αγιορείτικα», για την φροντίδα του Αγίου Σπυρίδωνα [+Ολόκληρο το βιβλίο]Κάποτε στο Κουτλουμουσιανό Κελί του Αγίου Σπυρίδωνος, το Κερκυραιϊκό, ενώ είχε πλησιάσει η εορτή του Αγίου, δεν είχαν βρει ακόμη ψάρια και οι Πατέρες ανησυχούσαν.

Τα Καλογέρια έλεγαν στον Γέροντα να αγοράσουν βακαλάο, μια που δεν βρήκαν ψάρια. Ο Γέροντας τους έλεγε:

– Κάντε υπομονή, ο Άγιος Σπυρίδων θα μας φέρει ψάρια. Και συνέχεια έκανε κομποσκοίνι.

Ενώ είχαν χάσει πια την υπομονή τους τα Καλογέρια και ήταν καταστεναχωρημένα, γιατί η ώρα είχε πλησιάσει και έπρεπε να μαγειρέψουν, ακούνε ξαφνικά να χτυπάν την πόρτα. Ανοίγουν και τι να ιδούν! Δύο ψαράδες με δυό πανέρια γεμάτα ψάρια να ζητάνε τον Γέροντα. Φώναξαν οι υποτακτικοί τον Γέροντα, αλλά οι ψαράδες είπαν:

– Δεν είναι αυτός ο Γέροντας. Σ’ εμάς ήρθε ένας άλλος Γέροντας και μας είπε: «Να πάτε τα ψάρια στο Κελλί του Αγίου Σπυρίδωνος, που πανηγυρίζει, και θα πληρωθείτε με καλή τιμή. Αν θέλετε, να σας δώσω και καπάρο».

Ο Γέροντας κατάλαβε το θαύμα και τους πέρασε στο Ναό να προσκυνήσουν. Μόλις αντίκρισαν την Εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος είπαν:

– Να αυτός ήταν ο Γέροντας που μας είπε να φέρουμε εδώ τα ψάρια!

Τους λέει τότε ο Γέροντας:

– Αχ βρε παιδιά δεν παίρνατε το καπάρο από τον Άγιο για να το έχουμε ευλογία!

✶Απόσπασμα από το βιβλίο του Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, «Αγιορείται Πατέρες και Αγιορείτικα», έκδ. Ιερό Ησυχαστήριο «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», Σουρωτή Θεσσαλονίκης, 1993. /www.sophia-ntrekou.gr

 
Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου
ΑΓΙΟΡΕΙΤΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ και ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ
Μονοτονικό κείμενο

 

ΑΓΙΟΡΕΙΤΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ και ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ
Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου
♦ Σχετικά με τον Άγιο Σπυρίδωνα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...