Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Ανοίγει θέμα εκλογής αρχιμουφτή ο Γαβρόγλου


Σημείωση «Εξάψαλμου»:Ο άνθρωπος δεν είναι καλά! Συγκρίνει τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την διαδικασία εκλογής του με τον Αρχιμουφτή! Ο,τι ακριβώς λέει και ο Ερντογάν! Και αυτός ο ανιστόρητος και αγράμματος που λένε ότι είναι καθηγητής παριστάνει τον Υπουργό Παιδείας και Θεησκευμάτων της Ορθόδοξης Ελλάδας! Να τον χαίρεται ο συνομιλητής του Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και οι Αρχιερείς που πίνουν τσίπουρο μαζί του!! Αιδώς!

Λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανοίγει θέμα εκλογής μουφτή, τονίζοντας ότι πρέπει να προσδιοριστεί ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα που θα επιλέγει τον μουφτή.

Σε συνέντευξή του στο Κανάλι της Βουλής, ο υπουργός τονίζει ότι θα πρέπει να αρχίσει μία πολύ σοβαρή συζήτηση με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων, καθώς το μείζον είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος και παραπέμπει στην εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη.

«Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις, είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος. Τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα» υπογραμμίζει ο υπουργός που υποστηρίζει επιπλέον ότι μετά την ψήφιση του νόμου, που καθιστά προαιρετική την εφαρμογή της Σαρίας, με Προεδρικό Διάταγμα, θα οριστούν οι δικονομικές αρμοδιότητες του μουφτή.

Όσο για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν και τα οφέλη της για την Ελλάδα, ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι «είναι καλό να σπάνε οι πάγοι» προσθέτοντας ότι ο κ. Ερντογάν «έχασε την ευκαιρία να μιλήσει σε Ευρωπαίους εταίρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου