Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Ν. Λυγερός: Το Συλλαλητήριο ως μοχλός πίεσης ...θα πάμε και σε Δημοψήφισμα αν χρειαστεί


• Ομιλία του Νίκου Λυγερού στο Συλλαλητήριο στον Λευκό Πύργο για τη Μακεδονία, Θεσσαλονίκη 21/01/2018, ώρα: 14.00 - Αφίσα

Το Συλλαλητήριο ως μοχλός πίεσης - Ν. Λυγερός
Όσοι θεωρούσαν ότι ο ελληνικός λαός έχει ξεχάσει την ιστορία του κι ότι δεν πρόκειται ν’ αντισταθεί όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, ξαφνιάστηκαν με το Συλλαλητήριο.

Είχαν την εντύπωση αρχικά ότι η προπαγάνδα τους θα επαρκούσε για να αποφύγουν την ύπαρξή του.

Μόνο που τώρα κάθε μέρα όλο και δυναμώνει περισσότερο, διότι οι Έλληνες ενώνονται στις κρίσιμες στιγμές, στις ιστορικές ώρες όπου λόγω σεβασμού της μνήμης και της ιστορίας, ενεργοποιούν μια στρατηγική αντεπίθεσης που ξεπερνά τις συντηρητικές φαντασίες. 

Σιγά σιγά επειδή πληθαίνει ο κόσμος που θα δώσει το παρόν στο Συλλαλητήριο, μερικοί προσπάθησαν και προσπαθούν απεγνωσμένα να μειώσουν την αξία του.

Η υποκρισία τους όμως δεν έχει την ισχύ της δειλίας τους και τώρα αρχίζουν ν’ αναρωτιούνται πόσο μεγάλο θα είναι αυτό το ιστορικό Συλλαλητήριο. 

Έτσι το Συλλαλητήριο λειτουργεί ήδη ως μοχλός πίεσης ακόμα και σε αυτούς τους κύκλους που δεν δίνουν μεγάλη σημασία στον ελληνικό λαό, διότι θεωρούν ιδεολογικά ότι είναι μια μάζα χειραγωγήσιμη. 

Ακόμα και αυτοί βλέπουν ότι το Συλλαλητήριο λόγω του τεράστιου μεγέθους που θα έχει θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και όποιος δεν το σεβαστεί θα έχει πολιτικό κόστος κι επειδή έχουν πέσει κυβερνήσεις για λιγότερο σοβαρά θέματα. 

Γι’ αυτό βλέπουμε τώρα πολιτικούς που αρχίζουν να λένε ότι έχει δικαίωμα ο λαός να εκφραστεί ελεύθερα κι ότι ζούμε σε μια δημοκρατία που το επιτρέπει. 

Μάλλον τρίζουν ήδη μερικές καρέκλες, διότι δεν μπορούν να βρουν την ισορροπία τους αυτοί που κάθονται, αλλά δεν πειράζει, αφού θα πρέπει να σηκωθούν και αυτοί με τον ελληνικό λαό αν θέλουν να παραμείνουν στην πολιτική.



Συλλαλητήριο και Δημοψήφισμα - Ν. Λυγερός
Όσοι είναι του κράτους και όχι της Δημοκρατίας φοβούνται το Συλλαλητήριο διότι δεν είναι σίγουροι ότι ο λαός θα θέλει τα ίδια με αυτά που προτείνουν και δε μπορούν να ελέγξουν τις απόψεις των πολιτών. 

Είμαστε όμως σε μια χώρα που πιστεύει τις αξίες, σε μια χώρα εμποτισμένη από το πνεύμα του Ελληνισμού και δε διστάζουμε να εκφραστούμε όλοι μαζί, συλλογικά για το ίδιο ζήτημα διότι πιστεύουμε στους άλλους. 

Έτσι μαζί δίνουμε αγώνα για τη Μακεδονία ό,τι και να λένε οι μεταμοντέρνοι για τον ελληνικό λαό. Έτσι δίνουμε το παρόν σε μια ανάγκη που εκφράζεται επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν ξεχάσει την ιστορία του Ελληνισμού. 

Έτσι θα πάμε και σε Δημοψήφισμα αν χρειαστεί αλλά πρώτα θα παλέψουμε και δεν θα αποδεχτούμε τίποτα που δεν δέχεται την ιστορία του Ελληνισμού. Δεν θα πούμε λοιπόν ότι το Δημοψήφισμα είναι και πάλι ένα λαϊκό μέσον έκφρασης και θα το αξιοποιήσουμε όπως το κάναμε άλλωστε και το 2004 για το Κυπριακό. 

Δεν πρόκειται λοιπόν οι ραγιάδες να βρουν κάποιο άνοιγμα με εμάς για να δικαιολογήσουν το απαράδεκτο της επιλογής τους. Δεν είμαστε εδώ για να μπούμε σε αντιπαράθεση ούτε για να συγκριθούμε. Είμαστε εδώ για να σώσουμε τα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού διότι αν δεν το κάνουμε εμείς, κανείς άλλος δεν θα το κάνει. 

Έχουμε και πάλι μια αποστολή να εκτελέσουμε για να υπάρξει και έργο που θα προστατέψει τους αθώους και τους επόμενους που περιμένουν τα πάντα από εμάς. Έχουμε στρατηγική και αποφασιστικότητα έτσι με τη μαχητικότητά μας θα αποδείξουμε την αξία του Ελληνισμού.

Επιμέλεια: Σοφία Ντρέκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου