Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ο σχολικός σύμβουλος των θεολόγων Τρ. Σιούλης για την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά (βίντεο)



Ποια είναι η άποψη των θεολόγων που διδάσκουν στη σχολική αίθουσα το μάθημα των θρησκευτικών σήμερα που το συγκεκριμένο μάθημα έχει μετατραπεί σε σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης;

Αφορμή ως γνωστόν η απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας το οποίο έκρινε ως αντισυνταγματική την αλλαγή που επέφερε στο μάθημα ο Νίκος Φίλης, το διάστημα που ήταν υπουργός παιδείας μέχρι τη ρήξη και την αποπομπή του από την κυβέρνηση, με ευθύνη του αρχιεπισκόπου όπως υποστηρίζει ο ίδιος.


Ο σχολικός σύμβουλος θεολόγων Τριαντάφυλλος Σιούλης μίλησε το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ τηλεόραση – εδώ - εκφράζοντας την άποψη και συμφωνώντας με τη θέση της Εκκλησίας πως οι λεγόμενοι φάκελοι που εισήχθησαν στα σχολεία της χώρας μας, στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης για το μάθημα των θρησκευτικών δεν αποδίδουν αυτό που περιγράφει το Σύνταγμα και ο σχετικός νόμος του κράτους.

Τα θρησκευτικά αυτά σύμφωνα με τον κ. Σιούλη είναι μια αποτυχημένη εφαρμογή στη χώρα μας ξένων προτύπων.

Στο ερώτημα αν θα πρέπει ή όχι να μεταβληθεί το μάθημα ώστε να είναι πιο προσιτό σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία όπως είναι σήμερα η ελληνική, λόγω των πολλών μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν τα τελευταία χρόνια μόνιμα στη χώρα μας ο κ. Σιούλης τόνισε πως υπάρχουν τα μέσα για την απαλλαγή από το μάθημα για τις ειδικές κατηγορίες μαθητών ενώ πρόσθεσε πως έχει χρέος η πολιτεία να φροντίσει για τη διδαχή του μαθήματος της θρησκειολογίας σε μαθητές άλλων θρησκειών.

Άσχετα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας πάντως, το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη εγκρίνει την επανάληψη του μαθήματος και για τη νέα σχολική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου