Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ανοιχτή επιστολή των Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) προς τον υπουργό Παιδείας



Αξιότιμε κ. Υπουργέ Παιδείας

Διαπιστώνουμε με λύπη ότι τα τρία χρόνια συνεχών παρατάσεων της θητείας μας από τη λήξη της το 2015 μέχρι και σήμερα, χρησιμοποιήθηκαν όπως φαίνεται για την επώαση ενός νομοσχεδίου με το οποίο διαλύονται αντί να βελτιωθούν δομές που καταχτήθηκαν από τους Εκπαιδευτικούς με αγώνες δεκαετιών και συρρικνώνεται δραματικά η επιστημονική καθοδήγηση, εγκαταλείποντας τους Εκπαιδευτικούς και τα Σχολεία στη τύχη τους, αφού οι νέες υποστηρικτικές δομές θα λειτουργούν πλέον αποδεκατισμένες, αποστεωμένες και σε μεγάλες αποστάσεις από αυτά.

Ό,τι δεν κατέστη δυνατό επι του προκατόχου σας τον οποίο συναντήσαμε τέσσερις φορές, σήμερα γίνεται πραγματικότητα, με καταργήσεις, πολλαπλούς αποκλεισμούς και κατασκευασμένες ανισότητες, για την εκπαραθύρωση των κατά τεκμήριο πλέον προσοντούχων Εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε θέσεις στελεχών στην Εκπαίδευση.

Γνωρίζοντας την ιστορία σας, αρνούμαστε να δεχτούμε ότι ως ΥΠΠΕΘ θα προχωρήσετε στη ψήφιση ενός αντιδημοκρατικού νομοσχεδίου πρωτόγνωρης δριμύτητας, με αναξιοκρατικές, αναδρομικές και αντισυνταγματικές διατάξεις καθώς και κρίσεις στελεχών από ελεγχόμενα περιφερειακά συμβούλια, προβληματικής σύνθεσης και χωρίς τη συμμετοχή ΑΣΕΠ.

Ενός νομοσχεδίου στο οποίο αντιτίθεται ο Εκπαιδευτικός κόσμος και συγκεκριμένα:

• Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ)

• Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)

• Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ)

• Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ)

• Οι σημαντικότερες και πολυπληθέστερες Επιστημονικές και Παιδαγωγικές Ενώσεις της χώρας

• Η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας

• Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην ηλεκτρονική διαβούλευση
και το οποίο βρίσκεται σε διάσταση με το πρόσφατο πόρισμα της επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου, μέλος της οποίας ήσασταν κι εσείς.

Ελπίζουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή, θα βρείτε χρόνο να συναντηθείτε μαζί μας και δεν θα θελήσετε να καταγραφείτε στην ιστορία της Εκπαίδευσης ως ο Υπουργός που αρνήθηκε μέχρι τέλους τον διάλογο με εκπροσώπους ανώτερων στελεχών και άμεσων συνεργατών του.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ (ΠΕΣΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου