Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

ΑΠΟΚΟΠΤΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ



Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

Αυτή η συμφωνία προσβάλλει την Ιστορία μας και την εθνική μας αξιοπρέπεια. Περιφρονώντας το αίμα χιλιάδων Ελλήνων που αγωνίσθηκαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και αγνοώντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, η κυβέρνηση παραχωρεί όνομα, ταυτότητα, γλώσσα στους Σκοπιανούς. Ένα πολυεθνικό κράτος, του οποίου ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι είναι αλβανικής καταγωγής και ένας πρώην Πρωθυπουργός δηλώνει Βούλγαρος, αποκτά με ελληνική υπογραφή – ο μη γένοιτο- το δικαίωμα να εμφανίζεται διεθνώς ως το κράτος των Μακεδόνων.
Η συμφωνία είναι απαράδεκτη, διότι:
  1. Η σύνθετη ονομασία αποτελεί, κατά την άποψή, μου τη ρίζα του προβλήματος. Το Βόρεια-Severna γρήγορα θα φύγει και θα μείνει μόνο ο όρος Μακεδονία. Και εκείνοι θα έχουν κράτος μέλος του ΟΗΕ, ενώ εμείς μία περιοχή στο εσωτερικό της Ελλάδος. Ποια Μακεδονία θα ακούγεται διεθνώς;

  2. Όσο θα υπάρχει ο προσδιορισμός Βόρεια θα δίδεται η εντύπωση ότι κάποια στιγμή πρέπει να ενωθεί με τη Νότια Μακεδονία. Το Βόρειο Βιετνάμ ενώθηκε με πόλεμο με το Νότιο Βιετνάμ, η Βόρειος Ιρλανδία αγωνίσθηκε από το 1921 μέχρι προ ολίγων ετών για να ενωθεί με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.
  3. Απαράδεκτη η αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας. Όσες διευκρινίσεις και αν γίνουν, οι άλλοι λαοί θα νομίζουν πλέον ότι οι Αρχαίοι Μακεδόνες δεν μιλούσαν ελληνικά. Η σημερινή γλώσσα των Σκοπίων είναι μείγμα σερβικών και βουλγαρικών. Καμία σχέση με τον μακεδονικό πολιτισμό.
  4. Ποια ταυτότητα και εθνότητα αναγνωρίζει ο κ. Τσίπρας; Το τεχνητό κατασκεύασμα του «μακεδονικού έθνους», το οποίο κατασκευάσθηκε το 1944 από το κομμουνιστικό καθεστώς του Τίτο με στόχο την απόσπαση της «Μακεδονίας του Αιγαίου» από την Ελλάδα;
  5. Καμία ουσιαστική εγγύηση δεν υπάρχει ότι θα αλλάξουν όλα τα σημεία του σκοπιανού Συντάγματος που εκφράζουν αλυτρωτισμό. Θα κάνουν μία μικρή αλλαγή για τα προσχήματα και θα μας κοροϊδεύουν ες αεί.
  6. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μονοπωλήσουν τα Σκόπια το όνομα και να περιορίσουν τη χρήση του από την Ελλάδα. Οι Παμμακεδονικές των ΗΠΑ, Καναδά κ.λπ. θα υποχρεωθούν να αλλάξουν όνομα, όπως και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
  7. Επέρχεται μία αλλοίωση της Ιστορίας και της ταυτότητάς μας. Αποκόπτεται από τον Ελληνισμό η πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας. Η συμφωνία ίσως «προστατεύει» την Αρχαία Μακεδονία, αλλά για τη Χριστιανική, Βυζαντινή και Νεώτερη Μακεδονία ουδεμία εγγύηση!
  8. Εγκαταλείπεται στην τύχη της η μειονότητα των Βλαχοφώνων Ελλήνων που ζουν στο κράτος των Σκοπίων.
  9. Νομιμοποιείται ο αλυτρωτισμός του ΒΜΡΟ και του Ίλιντεν (1903). Καλλιεργείται το έδαφος για τον αναγεννώμενο βουλγαρικό εθνικισμό.
  10. Παραμένει αμφίβολο αν θα μπορούν τα ελληνικά προϊόντα να ονομάζονται μακεδονικά (π.χ. κρασιά).
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ!

Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 17.6.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου