Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Προτείνουμε να καταργηθούν αυτές οι θρησκευτικες αργίεςΤην κατάργηση πέντε θρησκευτικών αργιών από τα σχολεία προτείνει με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη με ημερομηνία 3/8, ο Αρχιεπίσκπος υπογραμμίζει ότι έχει παρατηρήσει πως κανένας εκπαιδευτικός δεν αξιοποιεί τις σχολικές αργίες για τον λόγο για τον οποίο αυτές έχουν θεσπιστεί.

Αυτούσια η επιστολή:

3.8.2018

ENTIMO YΠOYPΓO ΠAIΔEIAΣ KAI ΠOΛITIΣMOY

K. KΩΣTA XAMΠIAOYPH

ΛEYKΩΣIA

Κύριε Υπουργέ,

Παρακολουθώντας τις προσπάθειες που καταβάλλετε, μαζί με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, για τον, όπως ονομάστηκε, εξορθολογισμό της Παιδείας, και ως απάντηση στις παρατηρήσεις πολλών, ότι πολύς σχολικός χρόνος διατίθεται για θρησκευτικές αργίες, θα επιθυμούσα να θέσω υπόψη σας τη θέση της Εκκλησίας ως προς το δεύτερο θέμα:

Έχουμε παρατηρήσει ότι ελάχιστοι, μάλλον ουδείς εκπαιδευτικός, αξιοποιεί τις θρησκευτικές αργίες για τον σκοπό για τον οποίο αυτές έχουν θεσπισθεί. Ούτε οι ίδιοι εκκλησιάζονται, ούτε τους μαθητές οδηγούν εις την Εκκλησία κατά τις συγκεκριμένες αυτές ημέρες. Οι ημέρες αυτές χρησιμοποιούνται απλώς ως αργίες. Γι’ αυτό προτείνουμε, ξεκινώντας από την ημέρα της ονομαστικής μας εορτής, την οποία, σημειώστε, ουδέποτε ζητήσαμε όπως τηρείται ως αργία, την κατάργηση και των εξής θρησκευτικών αργιών:

1. (13ης Νοεμβρίου) Ονομαστικής Εορτής του Αρχιεπισκόπου
2. 30ής Ιανουαρίου
3.11ης Ιουνίου
4.Της Αναλήψεως
5.Τοπικής εορτής

Πιστεύουμε ότι η κατάργηση των αργιών αυτών θα ωφελήσει καλύτερα τον σκοπό για τον οποίο είχαν θεσπισθεί ως αργίες, γιατί οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν αυτές τις μέρες κάποιους μαθητές, τουλάχιστον, για εκκλησιασμό. Θα δώσει, επίσης, επιπλέον διδακτικό χρόνο στα σχολεία μας.

Πρόθυμοι να συμβάλουμε στην επίλυση του προβλήματος, διατελούμε.

Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...