Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

«Τα προσωπεία του προσώπου – Κριτικές οντολογικές τοποθετήσεις στην οντολογία του προσώπου»

Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι εργασίες της Θεολογικής Ημερίδας με τίτλο: «Τα προσωπεία του προσώπου – Κριτικές οντολογικές τοποθετήσεις στην οντολογία του προσώπου». Την ημερίδα διοργάνωσε ο νεοσύστατος Σύλλογος Θεολόγων «Μέθεξις» το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, η οποία και φιλοξενήθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο Πολιτιστικό της κέντρο. Την ημερίδα χαιρέτησαν, ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ΄ πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωστάντιος, ενώ απέστειλε χαιρετισμό και ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.

Για το καίριο αυτό θεολογικό ζήτημα εισηγήθηκαν οι Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο πρωτοπρεσβύτερος και καθηγητής της Α.Ε.Α.Θ π. Νικόλαος Λουδοβίκος, ο αναπληρωτής καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ . Κωνσταντίνος Κορναράκης, ο αναπληρωτής καθηγητής της Α.Ε.Α Βελλάς Ιωαννίνων κ, Γεώργιος Παναγόπουλος, ο επίκουρος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ . Νικόλαος Ξιώνης και ο διδάκτορας θεολογίας κ. Γεώργιος Σίσκος.


Η ημερίδα εκδηλώθηκε μέσα από δύο συνεδρίες στις οποίες προέδρευαν ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Απόστολος Νικολαΐδης και ο επίκουρος καθηγητής της Α.Ε.Α.Α. π. Δημήτριος Κουτσούρης.

Μέσα από τις εργασίες της ημερίδας επιχειρήθηκε να διαφωτιστεί και να διακριθεί το γενικότερο θεολογικό και φιλοσοφικό τοπίο της έννοιας του προσώπου, και κυρίως οι προϋποθέσεις ανάγνωσης και ερμηνείας της κειμενικής παράδοσης. Ταυτόχρονα φανερώθηκε ο χαρακτήρας και η μορφή των σύγχρονων προκλήσεων και τάσεων, ώστε να αναδειχθεί η ουσιαστική δυνατότητα σχέσης αυτών με την ορθόδοξη θεολογία.

Χορηγός επικοινωνίας της ημερίδας ήταν ο ραδιοφωνικός σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας και η «Πεμπτουσία».

Ευχαριστούμε τον ιστότοπό σας για την προώθηση και την στήριξη της Θεολογικής μας Ημερίδας.

Με τιμή
Σύλλογος Θεολόγων
«Μέθεξις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου