Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Υπερήφανοι για τη Πατρίδα τους το 92% των Ελλήνων


Στέλιος Παπαθεμελής

Η Ελλάς υπερψήφισε στο Μαρακές το εθνικά επιβλαβέστατο «Σύμφωνο Μετανάστευσης». Από εδώ και πέρα κανέναν λαθροεισβολέα δεν θα μπορούμε να τον εμποδίσουμε να μπει στη χώρα μας όπου άλλωστε ούτως ή άλλως έχουμε καταντήσει «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώστε». Μιλάμε εφεξής για ελευθέρας κάθε αλλοδαπού. Αμερικανοί, Αυστραλοί, Αυστριακοί, Ιταλοί, Βούλγαροι και δεκάδες άλλες χώρες αρνήθηκαν να το ψηφίσουν – η Μέρκελ όμως πρώτη και καλύτερη το υπερψήφισε για λογαριασμό των Γερμανών βιομηχάνων.

Το Σύμφωνο θα «κινεζοποιήσει» σύντομα τα μεροκάματα και θα οδηγήσει σε φτωχοποίηση το ούτως ή άλλως πτωχευμένο εργατικό δυναμικό της Ε.Ε. Από το Μαρακές ο κ. Τσίπρας έσπευσε στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει με τον βαρύγδουπο τίτλο «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας»! Προφανώς πρόκειται για αναγραμματισμένο τίτλο. Ο ορθός θα ήταν «Ναι στη Δημοκρατία της ” Μακεδονίας “», όπως αυτός την αναγνώρισε…

Όμως για το ανοσιούργημα Τσίπρα – Κοτζιά, ο κόλαφος με διαστάσεις βόμβας ήρθε από την Βουλγαρία με την δήλωση τού Βουλγάρου αναπληρωτή πρωθυπουργού Καρακατσάνοφ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ μακεδονική γλώσσα και κανείς δεν μπορεί να την καθιερώσει»!

Και το ειδικό ράπισμα στον δικό μας: «Αυτή η χώρα δεν πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με αυτή την νοοτροπία. Δεν θα επιτρέψουμε συμβιβασμούς με την ιστορία μας», συμπλήρωσε ο Βούλγαρος.

Οι διαφημιστές της Συμφωνίας των Πρεσπών πλαστογραφούν το περιεχόμενο της απόφασης μιας διάσκεψης τού ΟΗΕ το 1977 στην Αθήνα με θέμα την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων των χωρών που δεν χρησιμοποιούν το λατινικό αλφάβητο (Κίνα, Ρωσία, σλαβικές χώρες, ασιατικές κ.λ.π.) και τον μεταγραμματισμό τους με λατινική γραφή, βάσει συστημάτων που προτείνουν οι ίδιες οι χώρες. Αποστομωτικά απήντησε στους διαστρεβλωτές της αλήθειας ο κατεξοχήν αρμόδιος και διεθνώς ανεγνωρισμένος γλωσσολόγος μας Γ. Μπαμπινιώτης, διακωμωδώντας τους όπως τους αξίζει (Protagon, ΝΕΑ, Ελεύθερος Τύπος): «Αναγνωρίστηκε επισήμως [στις Πρέσπες] κατά τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια η βουλγαροσερβική σλαβική γλώσσα των Σκοπίων ως «μακεδονική». Δόθηκε επισήμως ένα όνομα με το οποίο η γλώσσα αυτή δεν έχει καμία σχέση. Αντιστάθμισμα: Θα αναφέρεται κάπου στη συμφωνία ότι η επισήμως αναγνωριζομένη από την Ελλάδα γλώσσα των Σκοπίων ως «μακεδονική» δεν είναι μακεδονική αλλά σλαβική!… Τότε, αφού και οι δύο πλευρές συνομολογούν ρητά ότι είναι (όπως πράγματι είναι) σλαβική γλώσσα, γιατί συμφωνούμε να λέγεται «μακεδονική», όνομα που παραπέμπει ρητά στην ελληνική γλώσσα τής Μακεδονίας (αρχαία, νέα και σύγχρονη); Δεν είναι αυτό ιδιοποίηση και σφετερισμός ενός εθνικού ονόματος για μια γλώσσα που σε σχέση με τους ομιλητές της (εννοώ τους Σκοπιανούς) έχει άλλη εθνική προέλευση; Και δεν γίνεται ο σφετερισμός αυτός για τον προφανή λόγο, ότι μια εθνική γλώσσα είναι και καθοριστικό συστατικό εθνικής ταυτότητας, μιας άλλης δηλ. ταυτότητας από την πραγματική ιστορική ταυτότητα που έχουν οι πολίτες των Σκοπίων;».

Και για τους ολιγογράμματους πρωταγωνιστές των Πρεσπών ο σοφός γλωσσολόγος διερωτάται: «Είναι σοβαρό και πειστικό να επιχειρηματολογούμε ότι ο κόσμος που θα λέει τη γλώσσα των Σκοπίων «μακεδονική» θα σπεύδει εν συνεχεία να αναζητεί τη συμφωνία που θα έχει υπογραφεί και στην οποία θα πληροφορείται ποια είναι η καταγωγή και η υπόσταση αυτής της δήθεν “μακεδονικής”;».

Για να καταλήξει: «Ο Πλάτων λέει κάπου στον Σοφιστή «φαίνεται να μας είπαν έναν μύθο ο καθένας σαν να είμαστε παιδιά». Αυτό συμβαίνει και στην αντιμετώπιση που έχουμε όσοι πονάμε την Ελληνική της δικής μας, ιστορικά καταξιωμένης, Μακεδονίας που αναγκαζόμαστε -έστω και με καθυστέρηση- να υποστηρίζουμε στην παρούσα συγκυρία. “Μας λένε έναν μύθο σαν να είμαστε παιδιά”»…

Εφ’ ω και την επομένη της μοιραίας υπογραφής άρχισαν τα όργανα και άνοιξε όχι ένας αλλά πλήθος πια ασκοί τού Αιόλου. Ο Ζάεφ δυναμιτίζοντας ξανά και ξανά τη Συμφωνία διακήρυξε ότι «θα βοηθήσει τούς «Μακεδόνες τού Αιγαίου» και θα ανοίξει τα σύνορα με την Ελλάδα»!

Όσοι από τους βουλευτές «σκέφτονται» να υπερψηφίσουν το έκτρωμα των Πρεσπών πρέπει να ξανασκεφτούν τί πάνε να κάνουν. Θα είναι εσαεί υπόλογοι εθνικά και θα περάσουν στην ιστορία όπως ο Εφιάλτης. Αντέχουν αυτόν τον ρόλο;

Μέσα στον ορυμαγδό των αρνητικών γεγονότων ξεφυτρώνουν και ορισμένα θετικά που αναζωογονούν την ελπίδα τού Έθνους.

Εν προκειμένω ένας διεθνής οργανισμός, ο World Values Survey (WVS), διερευνά τις αξίες και τις πεποιθήσεις των ανθρώπων, τον τρόπο με τον οποίο αλλάζουν με τον χρόνο και τις πολιτικές επιπτώσεις που έχουν. Στο πλαίσιο αυτό έχει πραγματοποιήσει αντιπροσωπευτικές εθνικές έρευνες σε 100 περίπου χώρες εσχάτως και στην Ελλάδα.

Τα συμπεράσματά του:
Το 69% των Ελλήνων αισθάνονται υπερήφανοι που είναι Έλληνες.
Το 20% νιώθουν αρκετά υπερήφανοι.
Το 3,2% λίγο υπερήφανοι.

Και μόνο ένα ασήμαντο ποσοστό 1% δεν αισθάνονται διόλου υπερήφανοι, ενδεχομένως και να ντρέπονται που είναι Έλληνες!

Στους τελευταίους προφανώς ανήκουν οι περιβόητοι «αντιεξουσιαστές», όπως αυτοί που βεβήλωσαν με τα αίσχη τους το μνημόσυνο τού ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα στον Άγιο Μηνά Ηρακλείου και βωμολόχησαν κατά τού προσώπου τού σεμνού και τίμιου με την αλήθεια της Εκκλησίας και της πατρίδος Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου.

Το καθεστώς Ράμα τερατούργησε και πάλι εξ αφορμής τού μνημοσύνου τού παλληκαριού στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου. Όμως «έσεται ήμαρ»…

«Ω Έλληνες, ω θείαι ψυχαί/

΄που εις τους μεγάλους/

κινδύνους φανερώνετε/

ακάμαντον ενέργειαν/

και υψηλήν φύσιν!»(Κάλβος).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου