Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Έκκληση για ενότητα από τον νεο Προκαθήμενο της Εκκλησίας Ουκρανίας




Έκκληση για ενότητα πραγματοποίησε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, αναγγέλλοντας την εκλογή του πρώτο Προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας Επιφάνιου.

Από την πλατεία του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο ο Ουκρανός πρόεδρος απέστειλα μήνυμα προς όλους τους πιστούς ότι πλέον τίποτα δεν συνδέει πλέον την χώρα του με την Ρωσία ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως θα προστατευθούν τα δικαιώματα εκείνων που θα επιλέξουν να παραμείνουν υπό την Εκκλησία της Ρωσίας.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο 39χρονος νεοεκλεγείς Προκαθήμενος έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή για την χώρα του και ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον πνευματικό του πατέρα μητροπολίτη Φιλάρετο και τον μητροπολίτη Μακάριο.

Ο νέος μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας ο οποίος θα παραλάβει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ζήτησε από τους συμπολίτες του να παραμείνουν ενωμένοι και να στηρίξουν την Εκκλησία τους.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο Τριπρόσωπο εισήλθαν εκτός από τον μητροπολίτη Επιφάνιο, ο μητροπολίτης Μιχαήλ προερχόμενος επίσης από τις τάξεις του «Πατριαρχείου Κιέβου» και ο μητροπολίτης Συμεών προερχόμενος από την υπό το Πατριαρχείο Μόσχας ουκρανική Εκκλησία.

Πριν την τελευταία ψηφοφορία ο μητροπολίτης Μιχαήλ απέσυρε την υποψηφιότητα του, δίνοντας ουσιαστικά τους εκλέκτορες του στον μητροπολίτη Επιφάνιο, ο οποίος τελικά εξελέγη

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου