Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Η Τρόικα του Θρόνου : Αμερικής, Αυστραλίας και Μεγ. Βρετανίας. Ενθρονίζονται και αναλαμβάνουν τα ποιμαντικά τους καθήκοντα.



Του Σωτήρη Τζούμα

•«Είμαστε μία τριάδα η οποία θα συνεργασθεί για το καλό της Εκκλησίας»είπε ο νέος Αυστραλίας Μακάριος

Ενθρονίζονται από το Σάββατο 22 Ιουνίου πρώτος ο Αμερικής Ελπιδοφόρος, 29 Ιουνίου ο Αυστραλίας Μακάριος και 27 Ιουλίου ο Θυατείρων Νικήτας και αναλάμβανουν μέσα στις επόμενες ημέρες τα ποιμαντικά τους καθήκοντα οι τρείς νέοι Ιεράρχες του Θρόνου από τους οποίους περιμένει πολλά το Φανάρι.

Αναλαμβάνουν το τιμόνι της Εκκλησίας, σε τρία κομβικά σημεία του κόσμου, όχι μόνο για την Ορθοδοξία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και για τον Ελληνισμό και την Ελλάδα.

Οι τρείς νέοι Αρχιεπίσκοποι Αμερικής, Ελπιδοφόρος, Αυστραλίας Μακάριος και Θυατείρων Νικήτας, θα αποτελούν εφεξής την «Τρόικα» του Φαναρίου από την οποία έχει να περιμένει πολλά το Πατριαρχείο και η εκεί ευρισκόμενη Ιεραρχία.

Οι τρείς νέοι Αρχιεπίσκοποι αναλαμβάνουν καθήκοντα σε μία περίοδο μεγάλων προκλήσεων και κοσμοϊστορικών αλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναλαμβάνουν να διαποιμάνουν τους Ορθοδόξους των χωρών εκείνων επί των εδαφών των οποίων συντελούνται όλα τα μεγάλα γεγονότα σε Ανατολή και Δύση και οι πολιτικές των κρατών τους διαμορφώνουν τον σύγχρονο παγκόσμιο χάρτη.

Αναλαμβάνουν με τις ευλογίες και την ολόθερμη υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Μάλιστα και οι τρεις νέοι Ιεράρχες ξεκινούν την διαποίμανση των επαρχιών τους με ένα στόχο: να επαληθεύσουν και να δικαιώσουν την επιλογή και εμπιστοσύνη που τους επέδειξε ο Πατριάρχης.

Και από ό,τι έχει προκύψει μέχρι στιγμής οι τρεις νέοι Ποιμενάρχες θα λειτουργήσουν συνεργατικά και θα αντιμετωπίσουν από κοινού και σε πλήρη συνεργασία όλα τα μεγάλα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει το Φανάρι.

Τα όσα είπε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας σε συνέντευξή του είναι αποκαλυπτικά του στρατηγικού αυτού σχεδιασμού που κατόστρωσαν οι τρείς νεοεκλεγέντες Ιεράρχες,τους οποίους εφεξής θα αποκαλούμε «Τρόικα του Θρόνου». Και ο σχεδιασμός αυτός προβλέπει να έχουν μεταξύ τους συνεργασία και να αντιμετωπίζουν από κοινού όλα τα μεγάλα θέματα.Και αν συμβεί αυτό θα είναι η πρώτη φορά που οι τρείς κορυφαίοι των τριών μεγάλων Επαρχιών του Θρόνου συνεργάζονται τόσο αρμονικά και έχουν κοινή agenda στα μεγάλα θέματα.

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νικήτας, του τηλεφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος για να τον συγχαρεί και γενομένης συζητήσεως επί των θεμάτων που έχει να αντιμετωπίσει στην επαρχία του, του πρόσθεσε ότι «όλοι πρέπει να τον βοηθήσουν και να του συμπαρασταθούν συμπεριλαμβανομένου και εμένα, έστω και από μακριά».

Πρόσθεσε επίσης πως συνομίλησε και με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο: «Είμαστε μία τριάδα, είπε, η οποία θα συνεργασθεί για το καλό της Εκκλησίας, του Λαού του Θεού, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Εθνους» του είπε πολύ εύστοχα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος έχει ήδη φτάσει στο Σίδνεϊ όπου του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή χιλιάδες πιστών, ενώ χθες το απόγευμα έφτασε στη Νέα Υόρκη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.
Κοινό σημείο αναφοράς και των τριών θα είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η αγάπη που έχουν και οι τρείς στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ένα άλλο κοινό σημείο είναι ότι πορεύονται και οι τρεις σε Επαρχίες που παρά την σημαντική θέση τους στην Εκκλησία έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα που κληρονόμησαν και κύριο μέλημά τους είναι να επαναφέρουν την ηρεμία και τη γαλήνη.

Δεν είναι τυχαίο αυτό που είχε δηλώσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την εκλογή του Ελπιδοφόρου: να φέρεις του είπε και πάλι την ευρυθμία στη ζωή και τη λειτουργία της Αρχιεπισκοπής και να εμπνεύσεις εμπιστοσύνη στο πλήρωμα αυτής προς την Εκκλησία.

Το ευχόμαστε και στους τρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου