Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Ἵδρυμα Ὠνάση: Εἶστε παλιομοδίτες…



Έγραφα τις προάλλες ότι η μοντέρνα τέχνη δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μορφή σνομπισμού και μανταμσουσουδισμού, χάρη στην οποία οι μύστες του μοντερνισμού επιβεβαιώνουν την υποτιθέμενη πνευματική τους ανωτερότητα έναντι της αξιοθρήνητης, οπισθοδρομικής πλέμπας, που αδυνατεί να συλλάβει τα υψηλά του νοήματα. 
Την άποψη αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει σήμερα, με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, η διευθύντρια πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση (αυτής της σφηκοφωλιάς του πολιτισμικού μαρξισμού), η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας …μάλωσε επειδή δεν ενθουσιαστήκαμε με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Βασιλίσσης Σοφίας από το πεφωτισμένο Ίδρυμα («καλλιτεχνική εγκατάσταση» χαρακτήρισε τον φωτισμό η διευθύντρια). 
Δεν φτάνει που το Ίδρυμα καταδέχτηκε να ασχοληθεί με αυτή την μπανάλ, οπισθοδρομική γιορτή, τα Χριστούγεννα, και αποφάσισε να ομορφύνει τις μίζερες ζωές μας με τα καλλιτεχνικά του αριστουργήματα, τολμήσαμε εμείς, ο αχάριστος και αμόρφωτος λαουτζίκος, που μόνο για αγγελάκια και αστεράκια είμαστε, αντί να υποκλιθούμε στην «σύγχρονη προσέγγιση» του Ιδρύματος, να αρχίσουμε και τις γκρίνιες. 
Εμείς οι deplorables των Αθηνών ζητούμε ταπεινά συγνώμη από τη διευθύντρια πολιτισμού και υποσχόμαστε μέχρι την επόμενη χρονιά, αφού παρακολουθήσουμε όλες τις αβαν-γκαρντ παραστάσεις του Ιδρύματος, να έχουμε γίνει αρκούντως μοντέρνοι και ανοιχτόμυαλοι ώστε να εκτιμήσουμε το καλλιτεχνικό μεγαλείο του…αντικουνουπικού φωτισμού.

(Αν λάβουμε υπόψη μας την εμμονή του Ιδρύματος με τις queer παραστάσεις, αφού δεν διακόσμησε με dildos όλη τη Βασιλίσσης Σοφίας, πάλι καλά να λέμε, φίλοι μου)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου