Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Ένοχη σιωπή ….



Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Ο εφοπλιστής κ. Μαρτίνος σε μήνυμά του ,το οποίο ανάρτησε σε κοινωνικό δίκτυο κάλεσε τους Έλληνες εφοπλιστές να αποκλείσουν την Τουρκία από επισκευές και δεξαμενισμούς, μετά την απόφαση του σουλτάνου να κάνει την Αγιά Σοφιά τζαμί.
Η κίνηση αυτή πρέπει να εύρει μιμητές!Σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής ζωής και όχι μόνο στον εφοπλιστικό κόσμο.
Όλοι οφείλουμε, ο καθένας από την δική του θέση και αγωνιστική έπαλξη, να διαμαρτυρηθούμε για την προσβλητική προς τον Χριστιανισμό απόφαση των Αγαρηνών.
Και βέβαια δεν περιμέναμε πολλά και εντυπωσιακά πράγματα από τον απόγονο των σταυροφοριών και πρωταιτίων της Αλώσεως,τον Πάπα, να δυσαρεστήσει τον Τούρκο Πρόεδρο. Οι Καθολικοί τελευταία
ακολουθούν μία πολιτική που δεν συνάδει με το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να εκπέμπουν οι άνθρωποι της Πίστεως.
Εν τούτοις αναμένουμε και απαιτούμε δηλώσεις, διαμαρτυρίες, διαβήματα από τις Οργανώσεις του Ελληνισμού της διασποράς και μάλιστα από τις κατά τόπους Αρχιεπισκοπές και Μητροπόλεις του Πατριαρχείου μας σε όλο τον κόσμο!
Οι Αρχιεπίσκοποι Αμερικής Ελπιδοφόρος και Αυστραλίας Μακάριος , οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι “σαρξ εκ της σαρκός” της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και είναι, ανήκουν στα ευνοημένα και αγαπημένα τέκνα του Οικουμενικού μας Πατριάρχου και διακηρύττουν πίστη, στήριξη και με κάθε τρόπο αρρωγή στην Μεγάλη Εκκλησία γιατί σιωπούν; Φοβούνται μήπως η Τουρκία τους αφαιρέσει το δικαίωμα των ελεύθερων επισκέψεων στο Φανάρι ή μήπως τους δολοφονήσει εκεί όπου είναι ο καθένας; Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση προτιμώ έναν δολοφονημένο Επίσκοπο- μάρτυρα της Εκκλησίας μας παρά έναν ναι σε όλα!
Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου δεν διαμαρτυρήθηκαν όπως έπρεπε;; Πού είναι ο τροφός της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος; Γιατί εσιώπησε; Φοβήθηκε την Μέρκελ;

Σε πνεύμα συνεργασίας και εν συναγερμώ για την σημερινή κατάσταση, οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες της Αργεντινής μία ακόμα φορά υπέγραψαν από κοινού γράμμα – δήλωση προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής ζητούμενοι να διαμαρτυρηθεί και καταδικάσει την πρωτοβουλία της Τουρκίας για να μετατραπεί η Αγία Σοφιά σε Τζαμί.
Την ενέργεια αυτή πρέπει να την
μιμηθούν όλοι!
Έπρεπε όλοι να ήμασταν μία γροθιά σε όλο τον κόσμο, όλοι οι ορθόδοξοι και αυτό
Χάρη στον ιερό κλήρο μας.
Για μία ακόμη φορά γίνονται μαθήματα τι μας προσέφεραν οι δήθεν σύμμαχοι, οι δήθεν ευρωπαίοι ,οι δήθεν άνθρωποι της αγάπης του Βατικανού!
Μπορεί να σας ζαλίζω που μιλάω όπως μιλάω αλλά μιλάω με πόνο!
Δε ρίχνω ευθύνες σε κανένα, δεν μιλάω με εμπάθεια.Αυτή τη στιγμή κάποιος- κάποιοι πρέπει να αναλάβουν να γίνει η μεγάλη ανατροπή!
Οι άνθρωποι ερχόμαστε και παρερχόμαστε,οι θρόνοι και οι εξουσίες για τον κάθε χοϊκό επισκέπτη αυτού του κόσμου έχουν ημερομηνία λήξης!
Ο Χριστός χθες σήμερα και αύριο είναι ο ίδιος όπως ίδια παρέμεινε αδιάβλητη 15 αιώνες η Αγιασοφιά ως κτίσμα!
Για Φαντασθείτε πόσο πιο δυνατή είναι η πίστη αυτή της ορθοδοξίας;
Άγιοι Αρχιερείς, μαγαρίζεται ο Καθεδρικός Ναός του Πατριαρχείου, η Μεγάλη Εκκλησιά, η ψυχή των Ρωμιών και το κλέος ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου κι εσείς επιλέξατε την ένοχη σιωπή;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου