Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Ο π. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ «ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟ ΟΠΩΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ»*

Γράφει ο Μέτοικος 

Ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Άγιο Όρος που, από το Νοέμβριο του 2006, χρονιά που εκδηλώθηκε η παπική επέλαση στο Φανάρι «μετέβαλε το Άγιο Όρος ή μάλλον την πνευματική του ηγεσία, τους ηγουμένους των… Ι. Μονών του, σε εγκαταλελειμμένο και έρημο οπωροφυλάκιο Ορθοδοξίας!» σύμφωνα με τον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών  αείμνηστο Ιωάννη Κορναράκη.Στο Άγιο Όρος ο π. Βαρθολομαίος έγινε δεκτός από τους ηγήτορές του με τιμές, τιμές που υποδαύλισαν έως κοχλασμού την πατριαρχική ματαιοδοξία και υποκρισία.

Μάλιστα, ο ηγούμενος της Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας, κατά την υποδοχή του π.Βαρθολομαίου στο Μοναστήρι δήλωσε: «Ἠκούσαμεν ἐσχάτως, ὅτι ἡὙμετέρα Παναγιότης, ὡς Ἐπίσκοπος, ἐπισκεφθήκατε κάποτε τόν ὅσιον Πορφύριον τόν Καυσοκαλυβίτην… Καί ὅτι ὁὅσιος Πορφύριος, μέ τό πλούσιον προορατικόν χάρισμα μέ τό ὁποῖο τόν εἶχε χαριτώσει ὁ Κύριος, εἶπε ἀπευθυνόμενος πρός Ὑμᾶς: «Ὁ Θεός, σοῦἔχει πολλά καλά μπροστά σου. Ὅμως, ὅταν θά φθάσεις ἐκεῖ ψηλά, νά μήν ξεχάσεις ποτέ τό Ἅγιον Ὄρος. Ἀλλά, καί τούς Ἁγιορεῖτες πατέρες, πάντοτε νά τούς ἀγαπᾶς καί νά τούς προστατεύεις».

Η ατεκμηρίωτη, με αυτό το αόριστο «Ἠκούσαμεν [και μάλιστα] ἐσχάτως!», χρησιμοποίηση για λόγους κολακείας του προορατικού χαρίσματος του αγίου Πορφυρίου, αποτελεί την έσχατη αγιορείτικη κατάπτωση που κάνει επίκαιρη τη δήλωση του Ιωάννη Κορναράκη: «Σήμερα το Άγιο Όρος, μοιάζει με αποσαθρωμένο από τον οικουμενισμό και την αίρεση οπωροφυλάκιο, μνημείο πλέον αγιορειτικής εγκαταλείψεως του περιβολιού της Παναγίας!».

Ο λόγος του π. Βαρθολομαίου προς τους κόλακες και τους ιερώς ησυχάζοντας (όσοι τον άκουσαν) ετεροκίνητος και σαφέστατα χρησιμοθηρικός, εξοστράκισε την αλήθεια με την επίκληση της αγάπης εκεί που ο Φαναριώτης κληρικός επέβαλε στανικώς τη θέλησή του και, την ομόνοια όπου με αφροσύνη προκάλεσε σχίσμα.

Ο π.Βαρθολομαίος που, στην καλύτερη περίπτωση, σιγοντάρισε τη χρήση πλαστικών κοχλιαρίων στις Αρχιεπισκοπές για τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας και εγγράφως ζήτησε από τις Εκκλησίες την επανεξέταση του τρόπου μετάδοσης στους πιστούς της Θείας Κοινωνίας, σε μια προσπάθειά του να φανεί θεματοφύλακας της ιεράς παραδόσεως στην Εκκλησία, προέτρεψε τους αγιορείτες μοναχούς, αυτούς που οφείλουν να ακολουθούν με συνέπια τις Εκκλησιολογικές και Δογματολογικές επιταγές των αγίων Οικουμενικών Συνόδων και των Αγίων της Εκκλησίας να «διαφυλάττουν τις ιερές παραδόσεις!», ενώ, όσους «αποκλίνουν», τουτέστιν όσους διαφωνούν με την εσφαλμένη και αιρετίζουσα Εκκλησιολογία του, να επιστρέψουν στην αγκαλιά της «φιλοστόργου μητρός Εκκλησίας», δηλαδή να συμπορευθούν με τους Φαναριώτες στην οδό της απωλείας.

Ο π.Βαρθολομαίος καταργώντας, επί της ουσίας, το αυτοδιοίκητο της Αθωνικής Πολιτείας, αφού θεωρεί τσιφλίκι του το αγιώνυμο Όρος, καθώς, «η πνευματική [του] ηγεσία… οι φύλακες της Ορθoδόξου Παραδόσεως, οι πυλωροί της προστασίας και διασφαλίσεως του κύρους των Ι. Κανόνων της Εκκλησίας, εγκατέλειψαν τη θέση τους!» και «Αρνήθηκαν τον εαυτό τους» κατά τον αείμνηστο Ιωάννη Κορναράκη αφήνοντας «ξέφραγο και απροστάτευτο τον αμπελώνα του Κυρίου και συσχηματίσθηκαν με τον νυν αιώνα του [φαναριώτικου] οικουμενισμού, του κακόδοξου χριστιανικού συγκρητισμού» δήλωσε: «Θεωρούμε τον ιερόν τούτον τόπον [το Άγιον Όρος] αναπόσπαστο και ζωτικό μέρος της Μεγάλης Εκκλησίας»!

«Μακροθυμούμεν! (τίποτα ψευδέστερο απ’ αυτή τη δήλωση) αναφώνησε με θεατρικό οίστρο ο π.Βαρθολομαίος, «κι αναμένομεν εν υπομονή την επιστροφή των αποκλινόντων από τον κόλπο της φιλόστοργου μητρός. Ου φειδόμεθα κόπων, μόχθων και αντοχής[παρέλειψε τις ραδιουργίες], διά την επί των ορθών επανατοποθέτηση των εσφαλμένων»… η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία έχει επιδείξει και προφανώς αποδείξει ότι τυγχάνει Μήτηρ αληθής πάντων… Τα πάντα στέργει, τα πάντα υπομένει» υποστήριξε χωρίς αιδώ ο Φαναριώτης κληρικός που καταδίκασε στην απομόνωση μια ολόκληρη αδελφότητα Ορθοδόξων Μοναχών επειδή διαφωνούν με τις αντικανονικές και αντισυνοδικές αποφάσεις που εκφράζουν το αιρετίζων Μεταπατερικό πνεύμα τού π. Βαρθολομαίου και των Σπαρτών του, γιατί δεν συμφωνούν με τους οικουμενιστές και, ελέγχοντας τις αιρετικές δοξασίες δεν υπέστειλαν τη σημαία της Ορθοδοξίας.

Ευθέως ανακόλουθος στις μεγαλόστομες δηλώσεις του «περί μακροθυμίας» και, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ο π.Βαρθολομαίος στην αντιφώνησή του, στο χώρο του υπό κατάληψη αντιπροσωπείου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους, δήλωσε ότι το Φανάρι «δεν θα πάψει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση[δηλαδή του εξοστρακισμού της αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου από το Μοναστήρι τους, αν και όχι τόσο εύκολα όπως διώχτηκαν οι Ρώσοι Μοναχοί από τη σκήτη του Προφήτη Ηλία] και αισιοδοξούμε ότι θα έρθει αυτή η ώρα».

«Δεν υπάρχει ετέρα οδός από την αγάπη και την, εν υπομονή, αναμονή», δήλωσε ο στενόκαρδος Φαναριώτης κληρικός, αυτός που από «αγάπη», διέκοψε το μνημόσυνο του Ελληνικού Λαού στο πρόσωπο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, αυτός που δήλωνε ότι το «Φανάρι αν χρειαστεί [για κάθε διαφωνούντα] έχει πολλά [δηλητηριώδη; ] βέλη στην φαρέτρα του».

«Μη φοβείσθε, δεν παρεκκλίνει η Εκκλησία της ευθείας οδού. Δεν αποβάλλει το χιτώνα της Αληθείας, τον εξυφανθέντα τη χάριτι του Θεού και δια πάμπολλων κόπων από των Αγίων Αποστόλων έως και σήμερα»!

Στη Σοφία Σειράχ διαβάζουμε: «αρετν κλέπτης νδελεχίζων ψεύδει, μφότεροι δπώλειαν κληρονομήσουσιν».

Εάν μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, για να φανεί το τεράστιο ψεύδος αυτής της δήλωσης του π. Βαρθολομαίου, αρκεί η παρακάτω εικόνα, όπου, ο Φαναριώτης κληρικός (τι ντροπή για την Εκκλησία!) σηκώνει το χέρι του νικητή πάπα Βενέδικτου!

Σβήνοντας μέσα του το Φως της Ορθοδοξίας, ο π Βαρθολομαίος έχασε εδώ και καιρό την «ευθεία οδό».

«Αγαπήσατε και εμπιστευτείτε τη μεγάλη του Χριστού Εκκλησία και τον Πατριάρχη σας» προέτρεψε το ακροατήριό των κολάκων του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Όμως, πράγματι, θα ήταν ωραίο αν η προτροπή αυτή μπορούσε να γίνει πράξη, αλλά πώς να αγαπήσεις έναν στενόκαρδο κληρικό που λαλεί διεστραμμένα, πώς να εμπιστευτείς έναν πατριάρχη που δίνει «το άγιον τοις κυσίν», και βάζει τους ορθόδοξους μαργαρίτας έμπροσθεν των παπικών ποδών;

Ο π.Βαρθολομαίος επισκέφθηκε και την Αθωνιάδα Ακαδημία, όπου, αποβάλλοντας το προσωπείο του Ορθοδόξου, έδειξε το σκοτεινό πρόσωπο του οικουμενιστή στους σπουδαστές της Αθωνιάδας. Μιλώντας στους μαθητές, τους κάλεσε να ενστερνιστούν «το ανοιχτόν πνεύμα της Ρωμιοσύνης», αποβάλλοντας «τας αγκυλώσεις και ακαμψίας της εθνικιστικής θεωρήσεως των εκκλησιαστικών πραγμάτων» και, προφανώς, να δουν αυτό που είδε ο π.Βαρθολομαίος όταν συνπροσευχόταν με αιρετικούς στην Καθολική κοινότητα του «Αγίου Αιγιδίου» στη Ρώμη, όπου δήλωσε ότι οι άλλες θρησκείες είναι «ο πλούτος των γιων του Θεού» που, ως θεολογικό της παράλληλο έχει «τους «πνευματικούς υιούς» του Θεού, των Μαρτύρων του Ιεχωβά!

Τούτο αυτό σημαίνει ότι οι σπουδαστές της Αθωνιάδας πρέπει να ενστερνιστούν τη Νέα Φαναριώτικη Εκκλησιολογία και να θεωρήσουν, μετά την αποβολή της «εθνικιστικής θεωρήσεως των εκκλησιαστικών πραγμάτων», ως αδελφές της Ορθοδόξου Εκκλησίας τις «Ετερόδοξες Εκκλησίες», δηλαδή, τις αιρετικές συναγωγές των Παπικών, των Μονοφυσιτών, των Λουθηροκαλβινιστών και, βεβαίως, των Ουνιτών.

Αυτή, όμως, είναι η λανθασμένη Εκκλησιολογία που ευαγγελίζεται ο π. Βαρθολομαίος ο οποίος ενσυνείδητα αγνοεί την αλήθεια «τι λες οαρέσεις ξεκινον π μιν σφαλμένην κκλησιολογίαν».

Τέλος, ο π. Βαρθολομαίος και η κουστωδία του, επισκέφθηκαν και την Ι.Μ. Καρακάλλου, όπου διαβάστηκε στην αδελφότητα πατριαρχικός νουθετήριος λόγος διότι : «τυχς κ ποικίλων φορμν, ς ππαραδείγματι τς παραχωρήσεως τς Ατοκεφαλίας ες τν κκλησίαν τς Οκρανίας κα τς πανδημίας τοῦ κορωνοϊοκούονται φωνα-μετ λύπης κα πικρίας λέγομεν, κακ τοῦ μοναχικο χώρου- ατινες μφισβητον κανατρέπουν λην τν γίαν καὶ πνευματέμφορον δομν τς κκλησίας»! κοντολογίς, οι μοναχοί της Ι.Μ.Καρακάλλου επιπλήχθηκαν, διότι αμφισβητούν τις αποφάσεις του π. Βαρθολομαίου.

Στη νουθετήρια προσφώνησή του προς την Αδελφότητα της Ι.Μ.Καρακάλλου, ο π.Βαρθολομαίος αμέσως και σαφώς υποβίβασε τη δογματική διδασκαλία και αλήθεια των λόγων του Αποστόλου Παύλου προς την Εκκλησία: «ατν [τν Χριστν] δωκε κεφαλν πρ πάντα τκκλησίᾳτις στ τ σμα ατο, τ πλήρωμα το τ πάντα ν πσι πληρουμένου», (φ. α´, 22-23) στο επίπεδο του εικονισμού! Που, «βεβαίως, [τονίζει ο π. Βαρθολομαίος] ο εικονισμός δν ποτελε τν λήθειαν τν πραγμάτων!, καθς  τν «συμβόλων κβασις» θποκαλυφθ ες τν λότητα κα πληρότητα ατς ες τσχατα·»!!

Για ποιο λόγο και με ποιο στόχο ο π.Βαρθολομαίος υποβίβασε έντεχνα την ακρογωνιαία για τη δογματική της Ορθοδόξου Εκκλησίας Αποστολική διδαχή στο επίπεδο του εικονισμού, του οποίου μάλιστα η αλήθεια ως εικόνας είναι σχετική, κατά την επισήμανση του π. Βαρθολομαίου;

Υπάρχει μήπως περίπτωση εις τα Έσχατα να αποκαλυφθεί κάτι περισσότερο από το εξαίσια θαυμαστό γεγονός πως, ο Ιησούς Χριστός, εις την ολότητά Του και πληρότητά Του είναι η κεφαλή της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας;

Συνεχίζοντας την κακόδοξη νουθεσία του προς την ιχθύος αφωνότερη αδελφότητα της Ι.Μ.Καρακάλλου ο π.Βαρθολομαίος υποστήριξε ότι :«…Κεφαλὴ τοῦ Σώματος τούτου (της Εκκλησίας) ἥτις ἰθύνει καὶ κυβερνᾶ τὰἙαυτοῦ μέλη, εἶναι Αὐτός, ὁ Ἰησοῦς ΧριστόςὍστις ἀσφαλῶς, κατὰ τὸν χαλκηδόνιον Ὅρον, δὲν δύναται νὰ ὑπάρξῃ ἄνευ τοῦ Σώματός Του, δηλαδὴ ἄνευ τῆς Ἐκκλησίας»!

Η συστηματική παρερμηνεία των όρων της Συνόδου της Χαλκηδόνας από τον π.Βαρθολομαίο εντάσσετε στα πλαίσια της φαναριώτικης θεολογίας του σχετικισμού και συγκρητισμού, όπως έγινε φανερό από την αποδοχή των συμπερασμάτων του διαλόγου μεταξύ των Ορθοδόξων και Μη-Χαλκηδονίων στη Γενεύη, περί της υπάρξεως κοινής δογματικής διδασκαλίας «για την υποστατική ένωση των δυο φύσεων στον Χριστό» και, πως, η διαίρεση των 15 αιώνων οφείλεται στη «διαφορετική ορολογία που χρησιμοποιήθηκε για τη διατύπωση αυτής της διδασκαλίας»!!!

Όμως και, πέρα από τη σκανδαλώδη παρερμηνεία των όρων της Συνόδου της Χαλκηδόνας, ο π.Βαρθολομαίος υποστηρίζει με πνευματική νηφαλιότητα ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός δεν υπήρχε πριν την Εκκλησία Του!

Εάν η ύπαρξη του Ιησού Χριστού εξαρτάται, κατά την κακοδοξία του π.Βαρθολομαίου από την ύπαρξη της Εκκλησίας, τότε Αυτός ο Κύριος δεν υπήρχε πριν την Εκκλησία! Αυτή είναι η λογική συνέπεια του «δεν δύναται να υπάρξη άνευ της Εκκλησίας», ή οποία είναι δημιούργημα εν τω χρόνω, ακόμη και εάν ο Τριαδικός Θεός τη δημιούργησε «εν αρχή».

Εάν και, σύμφωνα με το Σύμβολο της Ορθοδόξου Πίστεως, ο Κύριος Ιησούς Χριστός υπήρχε «προ πάντων των αιώνων» τότε, πως είναι δυνατό κατά την κακοδιδασκαλία του π.Βαρθολομαίου να μην υπήρχε και να μην υπάρχει πριν και μετά την Εκκλησία Του και, κυρίως, πως μπορεί να μην υπάρχει ο αιωνίως υπάρχων χωρίς την Εκκλησία;

Η Εκκλησία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον Ιησού Χριστό, το αντίθετο ισχύει.

Το νουθετήριο λόγο του περαίωσε ο π.Βαρθολομαίος με πρόσκληση της ηγεσίας της Ι.Μ.Καρακάλλου στο Φανάρι, αφού, αυτής της προσκλήσεως, προηγήθηκε μια έμμεσος μεν, αλλά σαφέστατη απειλεί :« ναμένομεν νταπόκρισιν ες τν κλσιν τς κκλησίας…»!

Όμως, και να το ερώτημα: αν δεν προσκυνήσουν οι Καρακαλλινοί μοναχοί, τότε ο μακρόθυμος π.Βαρθολομαίος θα δημιουργήσει μια νέα μονή Καρακάλλου;

Από τον Ψαλμό 78,1 :«Ο Θεός ήλθοσαν έθνη εις την κληρονομίαν σου, εμίαναν τον ναόν τον άγιόν σου, έθεντο Ιερουσαλήμ ως οπωροφυλάκιον».

** Η φωτογραφία του πάπα Βενέδικτου και του π.Βαρθολομαίου, καθώς, και οι αναφορές σε κείμενο του  Ιωάννη Κορναράκη από το Ιστολόγιο : Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός».

https://katanixi.gr/synergates/metoikos/o-p-vartholomaios-episkefthike-to-egkataleleimmeno-kai-erimo-oporofylakio-tis-orthodoxias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου