Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών (και Θεολόγων) Λυκείων στο αντικείμενο: «Ερευνητικές Εργασίες (project)»

Προς τα Γενικά Ενιαία Λύκεια όλης της χώρας
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΟΥΜΕΝΩΝ
Για συμμετοχή στο πρόγραμμα Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Γενικών Ενιαίων Λυκείων στο αντικείμενο: «Ερευνητικές Εργασίες (project)»
Η πρόσκληση απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι ασκούν διδακτικό έργο στα Γενικά Ενιαία Λύκεια και επιθυμούν να επιμορφωθούν σχετικά με τις Ερευνητικές Εργασίες της Α’ τάξης του Γενικού Ενιαίου Λυκείου, τη σχολική χρονιά 2011-2012.
Η επιμορφωτική διαδικασία του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στα 17 Π.Ε.Κ. όλης της χώρας (βλ. τον πίνακα που ακολουθεί), τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Ιουνίου 2011, από τις 9.00 π.μ. έως τις 18.00 μ.μ.
Στόχος του προγράμματος σε πρώτη φάση είναι να λειτουργήσουν οι επιμορφούμενοι πολλαπλασιαστικά, στο πλαίσιο της σχολικής τους μονάδας. Επιθυμητά προσόντα είναι η αποδεδειγμένη εμπειρία στην πραγματοποίηση ερευνητικών εργασιών (projects) καθώς και η συμμετοχή σε καινοτόμες δράσεις. Για τους επιμορφούμενους προβλέπεται η κατά το νόμο κάλυψη των εξόδων μετακίνησής τους.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω Διαδικτύου (Internet), από 19 Μαΐου 2011 έως και 30 Μαΐου 2011, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oepek.gr, (πεδίο επιλογή υποβολή αιτήσεων). Αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά την προαναφερθείσα ημερομηνία δε θα ληφθούν υπόψη.
Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συνυποβάλουν, με τον ίδιο τρόπο, και βιογραφικό σημείωμα στο οποίο θα αναδεικνύεται η συνάφεια των προσόντων τους, σύμφωνα με τη φόρμα που ακολουθεί. Ο ορισμός των επιμορφούμενων θα γίνει με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.ΕΠ.ΕΚ., μετά από εισήγηση της αρμόδιας Επιστημονικής Επιτροπής.
Πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 210-5203257 εσωτ. 402, καθώς και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης mpatsiadou@oepek.gr Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Γενικών Ενιαίων Λυκείων να ενημερώσουν ενυπογράφως τους εκπαιδευτικούς του σχολείου τους.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.ΕΠ.ΕΚ. Γεώργιος Μπαγάκης


(Επειδή βρισκόμαστε κοντά στην έναρξη του νέου σχολικού έτους, όπου πολλές καινοτομίες εισάγονται στην εκπαίδευση, όπως αυτή τωνΕρευνητικών Εργασιών την οποία οι Δ/ντες Λυκείων και οι συνάδελφοι που θα διδάξουν στην Α΄ Λυκείου θα κληθούν να υλοποιήσουν, αναρτούμε ξανά το σχετικό υλικό που είχαμε αναρτήσει τον Ιούνιο, στην πρώτη φάση Επιμόρφωσης από τον ΟΕΠΕΚ. 
Σημειώνουμε πως επιμόρφωση εκπαιδευτικών των Λυκείων θα γίνει και τον Σεπτέμβριο. Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του ΟΕΠΕΚ και τις διαδικασίες. Αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 19 Αυγούστου 2011 έως και 3 Σεπτεμβρίου 2011, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος. Περισσότερα δείτε ΕΔΩ. 

Επίσης ΕΔΩ μπορείτε να κατεβάσετε το Βιβλίο εκπαιδευτικού για τις Ερευνητικές Εργασίες (project) καθώς επίσης και  το πρώτο Σεμινάριο Επιμορφωτών το οποίο δημοσίευσε ο ΟΕΠΕΚ.


Στην ιστοσελίδα του "Ψηφιακού Σχολείου" αναρτήθηκε Οδηγός για τις Ερευνητικές Εργασίες (project) που θα υλοποιηθούν φέτος στην Α΄ Λυκείου. "Κατεβάστε" τον Οδηγό πατώντας ΕΔΩ. Στην περιγραφή του Οδηγού σημειώνεται: "Σκοπός του παρόντος Οδηγού για την Καινοτομία των Ερευνητικών Εργασιών στο Νέο Λύκειο είναι να παρουσιάσει με σύντομο και εύληπτο τρόπο (α) τις παιδαγωγικές, κοινωνικές και πολιτικές αρχές στις οποίες στηρίζεται η καινοτομία των Ερευνητικών Εργασιών, τις οποίες καθιερώνει η εκπαιδευτική πολιτική για το Νέο Λύκειο, και (β) τις εναλλακτικές παιδαγωγικές και διδακτικές επιλογές και πρακτικές, μέσα από τις οποίες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προγραμματίσουν, να καθοδηγήσουν και να αξιολογήσουν τις Ερευνητικές Εργασίες των μαθητών".).


Μεταφέρουμε εδώ από το ιστολόγιο του Νίκου Μιχαηλίδη «Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Πληροφορική»  επιμορφωτικό Υλικό από το πρόγραμμα «Ερευνητικές Εργασίες (Project)» του ΟΕΠΕΚ. 

Βασικός στόχος του προγράμματος ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που θα διδάξουν στην Α΄ τάξη του Λυκείου το μάθημα «Ερευνητικές Εργασίες (Project)».
Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε σχετικό επιμορφωτικό υλικό από διάφορες πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου