Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Σχέδιο δολοφονίας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ερευνά η Τουρκία

Φέρεται να προγραμματιζόταν για ανήμερα της επετείου της άλωσης της Πόλης

Σχέδιο δολοφονίας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ερευνά η Τουρκία

Συνελήφθη ένας άνδρας, αναζητούνται άλλοι δύο

Έρευνες για σχέδιο δολοφονίας του Ορθόδοξου Πατριάρχη Βαρθολομαίου εξετάζουν οι αρχές στην Άγκυρα όπως αποκάλυψε η τουρκική εφημερίδα Habertürk. Η αστυνομία συνέλαβε αρχικά έναν άνδρα και αναζητά άλλους δύο ως υπόπτους. Το φερόμενο σχέδιο εξόντωσης του οικουμενικού Πατριάρχη είχε ως ημερομηνία την 29η Μαΐου, ανήμερα στην 560η επέτειο από την άλωση της Πόλης, όπως μετέδωσε την Παρασκευή ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός NTV.

Σύμφωνα με την τουρική εφημερίδα “Hurriyet” η έρευνα διατάχθηκε αφότου εστάλη ένα γράμμα από την Καισάρεια στην περιφέρεια της Κεντρικής Ανατολίας που ισχυριζόταν ότι ο Πατριάρχης θα ήταν στόχος δολοφονικής επίθεσης στις 29 Μαΐου. 

Η αστυνομία συνέλαβε αρχικά ένα άνδρα με το όνομα Serdar και αναζητά άλλους δύο ως υπόπτους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι ύποπτοι έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη από την Καισάρεια.

Ο συλληφθείς αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφτεί συγγενείς του και πως δεν είχε πρόθεση να δολοφονήσει τον Βαρθολομαίο. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Ο φάκελος της υπόθεσης, που είχε ανοίξει ένας εισαγγελέας της επαρχίας Καισάρειας, διαβιβάσθηκε στην εισαγγελία της Άγκυρας. Από την έρευνα, σύμφωνα πάντα με τη “Hurriyet” προέκυψε ότι ένα ακόμα γράμμα παραδόθηκε στους εισαγγελείς το 2008 στο οποίο ο συλληφθείς φέρεται να ισχυριζόταν ότι σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Πατριάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Κωνσταντινούπολη, οι διωκτικές αρχές εξετάζουν ενδεχόμενη σχέση του σχεδίου δολοφονίας του Πατριάρχη με τη δράση της οργάνωσης Εργκένεκον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου