Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Επίτιμος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τριαντάφυλλος Σιούλης

Πραγματοποιήθηκε απόψε Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 και ώρα 19.30 η Τελετή Αναγόρευσης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής, στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου (Πανεπιστημιούπολη).
Εόρτιοι Ύμνοι αποδόθηκαν από τον Βυζαντινό Χορό του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου Ιωαννίνων, ενώ προσφώνηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου έγινε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Τριαντάφυλλο Α.Δ. Αλμπάνη και από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Γεώργιο Χ. Νάκο.
Έπαινος του Τιμωμένου έγινε από τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής κ. Θεόδωρο Α. Ξενάκη, παλιό φίλο του Μακαριωτάτου, ενώ η ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος έγινε από την Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, Καθηγήτρια κα Μαργαρίτα Κ. Τζαφλίδου. Ακολούθησε η περιένδυση του Τιμωμένου από την Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, Καθηγήτρια κα Μαργαρίτα Κ. Τζαφλίδου και η επίδοση των μεμβρανών από τον Πρύτανη, Καθηγητή κ. Τριαντάφυλλο Α.Δ. Αλμπάνη.
Τέλος ακολούθησε ομιλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, με θέμα: «Διακονία του Θείου Λόγου και του πλησίον».
Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος έκανε μια ιστορική αναδρομή του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί έκφραση της πίστης των χριστιανών και τρόπο ζωής των
χριστιανών, σύμφωνα και με τον λόγο του Κυρίου. Αναφέρθηκε στην συνέχεια στο προσωπικό του έργο, το συγγραφικό και ερευνητικό, για να καταλήξει στο σήμερα και το φιλανθρωπικό έργο που επιτελούσε παλιότερα στην Μητρόπολή του αλλά και σήμερα στην Αρχιεπισκοπή. Κέντρο της ομιλίας του αποτέλεσε ο συνάνθρωπος ως αδερφός και εικόνα του Θεού, ο πλησίον ανεξαρτήτως φυλής, καταγωγής κ.λπ. που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτόν εκείνο που τόνισε ο κ. Ξενάκης στην ομιλία του, πως τιμούμε τον Αρχιεπίσκοπο για « ... το ήθος του, την δεοντολογία του και την ανθρωπιά του ...».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου