Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τα επτά επόμενα βήματα για το 2014




Ολοκλήρωση της αξιολόγησης όλων των σχολικών εγχειριδίων από μηδενικής βάσεως και ο επανακαθορισμός της διδακτέας ύλης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Τα επόμενα βήματα στην παιδσεία για το 2014, παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος. 

Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε: 

1. Αντιστοίχηση όλων των τίτλων του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και η απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε όλες τις ειδικότητες ώστε να εναρμονίσουμε σπουδές και αγορά εργασίας, ξεκαθαρίζοντας το θολό τοπίο τριάντα χρόνων μια κι έξω. 

2. Ολοκλήρωση της αξιολόγησης όλων των σχολικών εγχειριδίων από μηδενικής βάσεως και ο επανακαθορισμός της διδακτέας ύλης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. 

3. Το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή που θα καταθέσουμε. Σε αυτόν τον τομέα κάναμε πολλά, διπλασιάζοντας αυτή τη χρονιά τους απασχολούμενους εκπαιδευτικούς και το ειδικό προσωπικό. Κακά τα ψέματα, όμως, όλα αυτά δεν φτάνουν. Γι’ αυτό και θα καταθέσουμε ολοκληρωμένο νομοσχέδιο για τη βελτίωση της Ειδικής Αγωγής, όπως άλλωστε έχουμε δεσμευτεί.

4. Το νομοσχέδιο για την έρευνα και την τεχνολογία, διότι είναι στρατηγική απόφαση αυτής της Κυβέρνησης να συνδέσει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με τα Ερευνητικά Ινστιτούτα και την παραγωγή.

5. Ολοκλήρωση και εγκατάσταση σε όλα τα σχολεία πια διαδραστικών πινάκων και υπολογιστών. Το πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται. Πιστεύω ότι με το τέλος της χρονιάς αυτό θα το έχουμε διασφαλίσει. 

6. Ολοκλήρωση των πληροφοριακών συστημάτων για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και τη δημοσιονομική διαχείριση με στόχο τη διαφάνεια. 

7. Καθιέρωση ηλεκτρονικής δημοπρασίας για τις προμήθειες όλων των εποπτευόμενων Νομικών Προσώπων και Οργανισμών του Υπουργείου.

http://www.esos.gr/article/vouli/ypoyrgos_ta_epta_epomena_bhmata_gia_to_2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου