Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ἡ εἰσήγηση τοῦ καθηγητῆ Λάμπρου Σιάσου στὴν συνέλευση τοῦ Θεολογικοῦ Τμήματος σχετικὰ μὲ τὴν δημιουργία Ἰσλαμικοῦ Τμήματος Σπουδῶν


Ἡ εἰσήγηση ποὺ ἐκφώνησε ὁ καθηγητὴς κ. Σιάσος Λάμπρος κατὰ τὴν συνέλευση τοῦ Θεολογικοῦ Τμήματος τοῦ ΑΠΘ ποὺ πραγματοποιήθηκε τὴν Παρασκευὴ 7 Μαρτίου καὶ ἀφοροῦσε τὴν δημιουργία Ἰσλαμικοῦ Τμήματος Σπουδῶν στὴν Θεολογικὴ Σχολή.
http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2014/03/blog-post_3383.html

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

«11:49 ...Οι ξένοι δυνάστες ανασύρουν και παίζουν, μεταξύ άλλων και το χαρτί του θρησκευτικού και του ομολογιακού. Ήδη περπάτησαν πάνω από 10 χρόνια πλύση εγκεφάλων με τα πολυπολιτισμικά ... Και προκλητικά, ενώ απηγόρευσαν το χριστιανικό ομολογιακό, φυτεύουν στην καρδιά της Θεσσαλονίκης το ισλαμικό ομολογιακό. Επίτηδες, προγραμματικά με τη βοήθεια της συμμαχίας πάντοτε των προθύμων. Των ευτελών προθύμων».

«15:20 ... Οι εγχώριοι λαλίστατοι μας εζάλησαν με τα αντιομολογιακά κηρύγματά τους ... Τώρα οι ίδιοι λαλίστατοι εισάγουν στην Θεολογία του Τμήματός μας την πιο ριζοσπαστική, την πιο ακραία σ όλο τον κόσμο ομολογιακή θεολογία, την μουσουλμανική».

«16:45 ...Μέχρι τώρα, Έλληνες χριστιανοί ή μη εδίδασκαν σε κάθε ενδιαφερόμενο θεολογία. Τώρα, για πρώτη φορά στον κόσμο, θεολόγοι της χριστιανικής Παραδόσεως και άλλοι, αλήθεια ποίοι; του ν. 407 που δεν ισχύει; απ την Μέση Εκπαίδευση; από το Πάντειο; από το Βόλο; θα διδάξουν Μουσουλμανική θεολογία σε μουσουλμάνους. Για να εννοήσουμε το είδος της σύλληψης, ας φανταστούμε το ακόλουθο σχήμα. Ας φανταστούμε Τούρκους Ισλαμολόγους της Κων/πολης να διδάσκουν σε χριστιανούς φοιτητές, μελλοντικούς εκπ/κους της Κων/πολης ή της Τουρκίας, να διδάσκουν ΠΔ, ΚΔ, Χριστιανικό Εκκλησιαστικό Δίκαιο, Χριστιανική Λατρεία και τα συναφή».

«20:23 Υστερόγραφο: Γίνονται συζητήσεις με ειδικούς επιστήμονες άλλων τμημάτων και υπάρχει η σκέψη να ετοιμαστεί κείμενο και υπάρχει πρόθεση να σταλεί σε αρμόδιο εισαγγελέα για να διερευνηθεί, αν τα δημόσια χρήματα, ως πρόγραμμα επιμόρφωσης μουσουλμάνων, μπορούν να δίνονται σε ένα Τμήμα, ακριβώς τη στιγμή που οι καθηγητές συζητούν για ίδρυση συναφούς Τμήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου