Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Γιατί η συγγραφή των βιβλίων της Α και Β Λυκείου έπρεπε να γίνει μέσα σε 90 ημέρες!

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ήταν υποχρεωμένο να επισπεύσει τη σχετική προκήρυξη συγγραφής διδακτικών εγχειριδίων- η οποία εκδόθηκε στις 17 Αριλίου- με  αποτέλεσμα   ο χρόνος συγγραφής να συντμηθεί, επειδή τα συγκεκριμένα εγχειρίδια θα έπρεπε να παραδοθούν στους μαθητές με την έναρξη του σχολικού έτους 2014-15.
Την  παραπάνω δικαιολογία διατύπωσε   εγγράφως στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, απαντώντας στην αναφορά του Δ.Σ της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου που κατεθεσε η Βουλευτής  Μ. Ρεπόυση, σύμφωνα με την οποία η η τρίμηνη διαδικασία που προβλέπεται από την προκήρυξη του ΙΕΠ μέχρι και τη συγγραφή των   βιβλίων είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Πρόκειται για τη   συγγραφής των Αναλυτικών Προγραμμάτων  για τα μαθήματα της Πολιτικής Παιδείας Α΄ και Β΄Λυκείου, Εφαρμογές Πληροφορικής Α΄ Λυκείου, Πληροφορικής Β΄Λυκείου και Αρχές Κοινωνικές Επιστήμης Β΄Λυκείου . Σημειώνεται ότι σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης η ανωτέρω διαδικασία  διαρκεί 18 μήνες και προκύπτει μετά από διαβούλευση και σοβαρή μελέτη.
  Ο κ. Λοβέρδος τονίζει στην απάντησή του ότι:

Α. Η σχετική προκήρυξη υπεγράφη από τον Πρόεδρο του ΙΕΠ καθώς η συγκεκριμένη δαπάνη έχει ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το οποίο υλοποιείται από το ΙΕΠ.
Β. Τα βιβλία θα γραφούν με ίσους όρους για όλους αφού τα προγράμματα σπουδών δεν ήταν γνωστό αν θα δημοσιεύονταν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όπως προτάθηκαν ή θα τροποποιούνταν.
Γ. Επιπλέον , τα εγχειρίδια που θα κατατεθούν θα κριθούν από επιτροπές που θα συγκροτηθούν με απόλυτη διαφάνεια.
Δ.Γοα ττη συγγραφή των υπόλοιπων εγχειριδίων του Γενικού Λυκείου,   η σχετική προκήρυξη προβλέπεται να έχει εκδοθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2014, αφού προηγουμένως καταρτισθούν τα προβλεπόμενα προγράμματα σπουδών και οι προδιαγραφές συγγραφής, ενώ ο χρόνος παράδοσής τους τοποθετείται περί τα μέσα Ιουνίου 2015.
 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου