Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Η Εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Αυξεντίου στη Σχολή Βελλάς Ιωαννίνων (ΦΩΤΟ)


afxentios-6


Ιερά αγρυπνία τελέσθηκε χθές Σάββατο 24 Ιανουαρίου στην Ιερά Μονή – Σχολή Βελλάς Ιωαννίνων, επί τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Αυξεντίου του εκ Χώρας Βελλάς της Ηπείρου και εν Κωνσταντινουπόλει μαρτυρήσαντος εν έτη 1720.

Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βελλάς προεξάρχοντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμ. Ηγουμένου της Μονής π. Χρυσοστόμου Τραϊκάπη, του Διευθυντού της Σχολής Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμ. π. Δημητρίου Αργυρού με την παρουσία Ιερέων, καθηγητών, φοιτητών και αποφοίτων της Σχολής καθώς και πιστών από την γύρω περιοχή και την πόλη των Ιωαννίνων.

Μέσα σε αυτό το εορταστικό κλίμα της Πανηγύρεως είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν παλιοί και νέοι φοιτητές μαζί με τους καθηγητές τους ανταλλάσσοντας ευχές αλλά και υποσχέσεις πως σε αυτή την Εορτή του Προστάτου και Πολιούχου της Μητρός τροφού Σχολής θα ανταμώνουν πάντοτε με τις καλύτερες αναμνήσεις αλλά και με αισθήματα σεβασμού τόσο στην Παναγία την Βελαϊτισσα και τον Άγιο Αυξέντιο όσο και στους καθηγητές τους για όσα τους πρόσφεραν κατά την διάρκεια των σπουδών τους.

Τέλος η Σχολή πρόσφερε κέρασμα σε όλο το Εκκλησίασμα ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους στην Πανήγυρι του Αγίου Αυξεντίου.

afxentios-1

afxentios-2
afxentios-3
afxentios-4
afxentios-5
afxentios-7
afxentios-8
afxentios-9
afxentios-10
afxentios-11
afxentios-12
 http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/29736-2015-01-25-20-43-45

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου