Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ



1. Το συλλαλητήριο είχε μεγάλη συμμετοχή και αυτό ενόχλησε. Αν ήταν 60.000, όπως η αναφορά της αστυνομίας κατέγραψε, θα το άφηναν να διαλυθεί ησύχως και θα έλεγαν ότι απέτυχε.
 
2. Το ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες (κατά τη γνώμη μας εκατομμύρια) Έλληνες που αγαπούνε την πατρίδα, την ιστορία, την ταυτότητά μας, το ότι νιώθουν προδομένοι από την πολιτική ηγεσία είναι υγιές από την μία και από την άλλη θα έπρεπε να προβληματίσει τους υπηρέτες των ισχυρών που δεν θεώρησαν άξιο λόγου το να επιχειρήσουν να πείσουν έναν λαό να παραιτηθεί από αυτό που πιστεύει ή να αλλάξει γνώμη. Στην δημοκρατία υπάρχουν η πειθώ και τα επιχειρήματα. Στην δημοκρατία δεν περιφρονείς ούτε υποτιμάς μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων, γιατί δεν συμφωνεί με αυτό που αισθάνεται ότι είναι υποταγή και παραχάραξη της ιστορίας.

3. Η ψήφος κατά συνείδηση έχει νόημα όταν ακολουθείς τους ψηφοφόρους σου, όχι όταν τους αγνοείς. Όσοι χωρίς αιδώ αλλάζουν τοποθέτηση, οφείλουν πρώτα απ᾽όλα να παραιτηθούν από βουλευτές και να βάλουν υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές με το κόμμα που αποφάσισε η συνείδηση τους ότι πρέπει να ακολουθήσουν. Δεν δικαιούνται όμως να δεσμεύουν την πατρίδα και την ιστορία της με την ασυνέπεια και την πλαστογράφηση της ψήφου αυτών που τους εξέλεξαν.

4. Κοιμούνται ήσυχοι όσοι έδωσαν διαταγή να πέσουν χημικά στους οικογενειάρχες, στα παιδιά, στους ιερείς, στον κόσμο που με ηρεμία και παρά την πρωτοφανή ταλαιπωρία πήγε στο συλλαλητήριο; Κοιμούνται ήσυχοι οι αστυνομικοί που έριξαν χημικά σε όσους δεν είχαν καμία σχέση, αντί να συλλάβουν τους ελάχιστους που δημιουργούσαν πρόβλημα; 
Κι επειδή κάποιοι μπορούν να είναι με πωρωμένη την συνείδηση και να μην τους νοιαζει, ας γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης τους λέει ότι θα έπρεπε το λιγότερο να ντρέπονται. Το ίδιο και όσοι είτε ως προβοκάτορες είτε ως χούλιγκανς πήγαν να αμαυρώσουν το συλλαλητήριο.

5. Όσο δεν συνειδητοποιούμε ότι χρειάζεται να μετέχουμε στα κοινά, ότι ο κόσμος δεν μπορεί να αλλάξει έστω και κατ᾽ ελάχιστον αν δεν έχουμε άποψη, όσο εξακολουθούμε να κάνουμε χαβαλέ με τους πολιτικούς και να ψηφίζουμε για "πλάκα", ας μην περιμένουμε καλυτέρευση. Οι νεώτεροι πρέπει να πούμε ΟΧΙ στην γελοιοποίηση της πολιτικής, να μην επιβραβεύουμε όσους την εκχυδαΐζουν.

6. Στην Μακεδονία χύθηκε πολύ αίμα για να μην εκσλαβισθούν και εκβουλγαρισθούν οι Έλληνες. Είναι ντροπή να κάνουν πλακίτσες και αφ᾽υψηλού μαθήματα μικρότεροι και μεγαλύτεροι ειρωνευόμενοι όσους έχουν ευαισθησίες. Αν δεν είχαν θυσιαστεί οι Μακεδονομάχοι, η πατρίδα μας θα ήταν πολύ μικρότερη σήμερα. Το αίμα αυτών των ανθρώπων το ελάχιστο που ζητά είναι σεβασμό.

π. Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου