Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Κερκύρας Νεκτάριος: "Η Εκκλησία διαμαρτύρεται για την κρίση αξιών"

 Ξεκίνησε την λειτουργία του το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, το οποίο αποσκοπεί στην ανακούφιση του προβλήματος της φτώχειας στην πόλη της Κέρκυρας.
Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 έγινε η ακολουθία των Εγκαινίων, με αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο  κ. Νεκτάριος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Εκκλησία κάνει πράξη τον λόγο του Χριστού «Επείνασα και εδώκατέ μοι φαγείν».
Η Εκκλησία δεν μπορεί να μένει ασυγκίνητη στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές οικογένειες, να στερούνται των απαραίτητων υλικών για την παρασκευή φαγητού. Γι’ αυτό αποφάσισε να κινητοποιήσει όσους φορείς έχουν ευαισθησία, ώστε από κοινού να δώσουν την δυνατότητα σε όσους έχουν ανάγκη, να αισθάνονται την αλληλεγγύη των πολλών.
Δεν είναι δυνατόν, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση, εξαιτίας των κακών επιλογών, αλλά και της απαξίωσης του ήθους που απεργάστηκαν όλοι εκείνοι που με απρονοησία διακυβέρνησαν όχι μόνο πολιτικά, αλλά και ιδεολογικά τον τόπο μας, να μας καταστήσει ανάλγητους μπροστά στην αγωνία και τον πόνο των ανθρώπων.
Γι’ αυτό η Εκκλησία βγαίνει μπροστά. Διαμαρτύρεται για την κρίση αξιών, για την οποία κανείς δεν μιλά, αλλά και δίνει μαρτυρία φιλανθρωπίας και αγάπης στην κοινωνία».
Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, για την λειτουργία του Παντοπωλείου, ζήτησε την συνδρομή και της Αρχιεπισκοπής των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νεκτάριος, η ανάγκη δεν έχει να κάνει με το δόγμα, αλλά με την αγάπη που όλοι καλούμαστε να δείξουμε.
Παράλληλα, ζήτησε την συνεργασία των δύο χριστιανικών αδελφοτήτων που δραστηριοποιούνται και αυτές στον τομέα της φιλανθρωπίας στην Κέρκυρα, της «Απολυτρώσεως», με πρόεδρο τον Πρωτ. Αθανάσιο Κοκκινόπουλο, και της «Αγίας Θεοδώρας», με πρόεδρο την κ. Ελένη Φαγογένη.
Με συγκίνηση, ακόμη, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε την βοήθεια που προσέφερε στην υλοποίηση του εγχειρήματος η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΠΛΗΣΙΟΝ, με πρόεδρο τον τέως Νομάρχη της Κέρκυρας κ. Γεώργιο Μαχειμάρη, ο οποίος έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση της τοπικής Εκκλησίας.
Όλοι αυτοί οι φορείς, με πρωτεργάτρια την Ιερά Μητρόπολη, ίδρυσαν τον Σύλλογο «Σύνδεσμος Αγάπης ο Άγιος Σπυρίδων», προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα το εγχείρημα του Παντοπωλείου, αλλά και άλλες πρωτοβουλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους εκείνους που εθελοντικά ανέλαβαν την οργάνωση του εγχειρήματος, αλλά και τις κυρίες που ετοίμασαν τα ράφια και εργάστηκαν ώστε όλα να είναι έτοιμα.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σκούρτης και η Αντιδήμαρχος Κερκυραίων κ. Βλάσση.

πηγή:
http://romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8458:--q------q&catid=26:2009-12-18-08-38-40

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου