Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Oι Σχολικοί Σύμβουλοι για την παραίτηση και τις καταγγελίες του Δ.Σ του ΙΕΠ

Oι Σχολικοί Σύμβουλοι  για την παραίτηση και τις καταγγελίες του Δ.Σ του ΙΕΠ
Οι παραίτηση και οι  καταγγελίες  του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής , εκτός των άλλων, αφορούν άμεσα τους Σχολικούς Συμβούλους και όλους τους Εκπαιδευτικούς (Επιμόρφωση, Πληρωμή δεδουλευμένων, Μετακινήσεις, κτλ.), τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Σχολικών Συμβούλων και ζητά
άμεση συνάντηση με τον πρόεδρο Αλέξη Δημαρά για να ενημερωθεί για το μέλλον των προγραμμάτων επιμόρφωσης και του ΙΕΠ.
(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ)
Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΠΕΣΣ , έχει ως εξής:
Πρόσφατα, στις 26 & 27/04/2012, οι Σχολικοί Σύμβουλοι παρακολούθησαν έκπληκτοι τα γεγονότα που αφορούν στο ΙΕΠ και επί της ουσίας σε όλη την εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα:
Με ανακοίνωσή του στις 26/04/2012 στα ΜΜΕ, το Δ.Σ του ΙΕΠ παραιτείται αναφέροντας:
Α)  Με τη ρύθμιση που γίνεται με το άρθρο 329 του Νόμου 4072/11-4-2012 («Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος − Νέα εταιρική μορφή − Σήματα − Μεσίτες ακινήτων − Ρύθμιση θεμάτων ναυτιλίας, λιμένων και αλιείας και άλλες διατάξεις»), το σύνολο του υφιστάμενου επιστημονικού του προσωπικού παύει να έχει οργανική σχέση με το ΙΕΠ και είναι πλέον Σύμβουλοι του εκάστοτε Υπουργού Παιδείας.
Β) Θέτει ηθικό ζήτημα μιλώντας για ευνοϊκή διευθέτηση υπαλληλικών σχέσεων, με την οποία διατηρούνται αμετάβλητες οι προηγούμενες απολαβές του προσωπικού αυτού (πρώην Π.Ι.) και συμπληρώνει: 

«Η ρύθμιση αυτή αποτελεί  ιδιαίτερα αρνητικό συμβολισμό σε μια εποχή που γίνονται περικοπές στους προϋπολογισμούς των σχολείων και στις αποδοχές των εκπαιδευτικών»
Γ) Παύει η λειτουργία του «Ειδικού Λογαριασμού» αφού όλα τα μέλη του με την πιο πάνω ρύθμιση ανήκουν οργανικά πλέον στο ΥπΠΔΒΜΘ (στην επιτροπή του Ειδικού Λογαριασμού ο νόμος ορίζει συμμετοχή δύο μελών του επιστημονικού προσωπικού) και επομένως μένουν απλήρωτοι όλοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι, Εκπαιδευτικοί και Προμηθευτές, αφού όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση:
«Συνεπώς οι συνθήκες επιβάλλουν τη διακοπή των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της καταβολής των οφειλόμενων από τους καταργημένους φορείς (Π.Ι., ΟΕΠΕΚ, ΚΕΕ) αποζημιώσεων στους δικαιούμενους εκπαιδευτικούς, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί»
Από τις καταγγελίες του Δ.Σ. του ΙΕΠ γίνεται φανερό ότι:
Α) Η κατάργηση των φορέων  Π.Ι., ΟΕΠΕΚ, ΚΕΕ έγινε χωρίς τον απαιτούμενο σχεδιασμό με αποτέλεσμα την δημιουργία πλήθους προβλημάτων που συναρτώνται άμεσα με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, αφορούν ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα και δημιουργούν πλήθος πρόσθετων προβλημάτων που σχετίζονται με έργα του ΕΣΠΑ (π.χ. Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης, Πιλοτικά Προγράμματα)
Β)  Όπως καταγγέλλεται από το Δ.Σ. του ΙΕΠ, η ρύθμιση του άρθρου 329 του Νόμου 4072/11-4-2012 δημιουργεί ηθικά ζητήματα προνομιακής μεταχείρισης και αφήνει χωρίς στελέχη το ΙΕΠ.
Μετά από τις παραπάνω εξελίξεις, το Δ.Σ. της ΠΕΣΣ
• Θα ζητήσει να συναντηθεί άμεσα με το Δ.Σ. του ΙΕΠ (Ο Υπουργός Παιδείας δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Δ.Σ. του ΙΕΠ όπως ανακοινώθηκε στις 27/04/2012) προκειμένου να ενημερωθεί:
Α) Για τις καταγγελίες του Δ.Σ. του ΙΕΠ οι οποίες εκτός των άλλων, αφορούν άμεσα τους Σχολικούς Συμβούλους και όλους τους Εκπαιδευτικούς (Επιμόρφωση, Πληρωμή δεδουλευμένων, Μετακινήσεις, κτλ.)
Β) Για το μέλλον των προγραμμάτων επιμόρφωσης και του ΙΕΠ
• Επιφυλάσσεται μετά την παραπάνω συνάντηση να ζητήσει συνάντηση και με τον Υπουργό Παιδείας, εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν, προκειμένου να διαφυλάξει την συνέχεια της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, καθώς και τον θεσμικά κατοχυρωμένο ρόλο των Σχολικών Συμβούλων.
                                                                     Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       
    
ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ        ΜΠΑΡΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου