Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΚΡΙΝΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ "ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ"



ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΚΡΙΝΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ "ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ" 

Το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικά τα "νέα Θρησκευτικά" , τα οποία δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με ομάδα "θεολόγων -εμπειρογνωμώνων" εισήγαγε και επέβαλε παρά τις πολλές αντιδράσεις και την εμπεριστατωμένη κριτική για την σύγχυση που προκαλούν στους μαθητές. Ας ελπίσουμε ότι τόσο η Πολιτεία, όσο και η ομάδα αυτών των θεολόγων θα κάνουν την αυτοκριτική τους (αν και θεωρούμε ότι ό,τι δεν έγινε μέχρι τώρα, δύσκολα θα γίνει στην συνέχεια). 
Η απόφαση δεν σημαίνει ότι η διοικούσα και ποιμαίνουσα Εκκλησία μπορεί να επαναπαυτεί. Ούτε και οι γονείς οι οποίοι θέλουν να κρατήσουν τα παιδιά τους ορθόδοξα να περιμένουν μόνο από το σχολείο να κάνει αυτή την προσπάθεια. 
Η κατήχηση είναι υπόθεση της Εκκλησίας. Όμως το ελληνικό σχολείο πρέπει να παραμείνει ελληνικό και όχι αδιάκριτα να επιβάλλει έναν συγκρητισμό και μία σύγχυση και στην πίστη των παιδιών μας.


π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός

1 σχόλιο:

  1. Θα υπακούσει η κυβέρνηση στην απόφαση του ΣτΕ , έστω κι αν δεν τους αρέσει, ή ο σεβασμός στους νόμους είναι αλλά κάρτ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή