Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ, ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΤΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙ



Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

Ο μήνας Ιούλιος φέρνει στο νου μας τα δεινά της Κύπρου μας. «Περί των κατά χώραν Κύπρον σκαιών», όπως έγραφε και ο Άγιος Νεόφυτος ο Έγκλειστος. Δεν ξεχνώ τον Κυπριακό Ελληνισμό, δεν ξεχνώ την εισβολή του τουρκικού Αττίλα στις 20 Ιουλίου 1974. Δεν ξεχνώ τη διχόνοια που οδήγησε στην αδελφοκτόνα διαμάχη και στην εθνική καταστροφή. Δεν ξεχνώ τους αγνοουμένους, τους γκρεμισμένους ναούς, τα συλημένα νεκροταφεία, τους εγκλωβισμένους, τα κατεχόμενα εδάφη του Ελληνισμού.

Κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε. Για να επιτύχει, λενε, η επαναπροσέγγιση με τους Τουρκοκυπρίους. Αλλάζουν την Ιστορία, τη γλώσσα, την εθνική μνήμη. Παλαιότερα προσπάθησαν να καλλιεργήσουν τη θεωρία ότι δεν υπάρχουν Έλληνες στην Κύπρο, αλλά «έθνος Κυπρίων». Τώρα εμφάνισαν ένα απαράδεκτο γλωσσάρι για να διαστρεβλώσουν τις έννοιες και να δικαιώσουν την εισβολή- κατοχή. Ευτυχώς η πλειοψηφία των δημοσιογράφων της ελεύθερης Κύπρου το απέρριψε.

Προσπαθούν οι «επαναπροσεγγιστές» να μάς πείσουν να μην μιλούμε για εισβολή, για Αττίλα, για ψευδοκράτος, για ψευδοπρόεδρο, για Κυπριακό Αγώνα. Ασεβούν στη μνήμη του Καραολή, του Αυξεντίου, και άλλων αγνών αγωνιστών του 1955-59 που αγωνίσθηκαν για την Αυτοδιάθεση και την Ένωση με την Ελλάδα. Επιχειρούν να νομιμοποιήσουν το έγκλημα της εισβολής και της συνεχιζόμενης στρατιωτικής κατοχής, προβάλλοντας τα επιχειρήματα του εισβολέως. Ευτυχώς ο Ελληνισμός της Κύπρου έχει μνήμη και αξιππρέπεια. Όμως οι προσπάθειες αλλοιώσεως της μνήμης θα συνεχισθούν. Απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση.

Στην Κύπρο προσπαθούν οι αποδομητές να αλλάξουν την Ιστορία με γλωσσάρια, που απευθύνονται σε δημοσιογράφους- προς το παρόν. Στην περίπτωση της Μακεδονίας η προσπάθεια έγινε με διαφορετικό τρόπο. Ξεκίνησαν από τα σχολεία ώστε η επόμενη γενιά να μην γνωριζει σχεδόν τίποτε για την μακρόχρονη και δοξασμένη ιστορία των Ελλήνων Μακεδόνων. Στα τρία χρόνια που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίσθηκαν οι αναφορές στον Μέγα Αλέξανδρο, κόπηκε τελείως το κεφάλαιο για τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο, ενώ αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Ινστιτύτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής μία πρόταση για ριζική αλλαγή του περιεχομένου και των στόχων της σχολικής Ιστορίας. Σαφής η πρόθεση να συρρικνωθούν στο ελάχιστο οι αναφορές στη διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού.

Και στην Κύπρο και στη Μακεδονία απέτυχαν και θα συνεχίζουν να αποτυγχάνουν. Παρά τις προσδοκίες των πάσης φύσεως εθνοαποδομητών και διεθνιστών ο Έλληνας, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Βόρειο Ήπειρο και στην Ομογένεια, δεν είναι διατεθειμένος να απεμπολήσει την εθνική του ταυτότητα, την ελληνορθόδοξη παράδοση και τον υγιή πατριωτισμό.

Αλήθεια σημαίνει α στερητικό και λήθη. Όχι στη λήθη, όχι στη λησμονιά. Προτείνω στους νέους μας να διαβάσουν τα ποιήματα του δεκαοκτάχρονου απαγχονισθέντος Ευαγόρα Παλληκαρίδη για να θαυμάσουν την ελληνικότητα και τη μαχητικότητα των Κυπρίων.

Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 22.7.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου