Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

«Η Ορθοδοξία κράτησε το έθνος και δεν τούρκεψε»



«Η Ορθοδοξία κράτησε το έθνος και δεν τούρκεψε. Με επίκεντρο την Ελληνορθόδοξη παράδοση ο λαός απέκτησε μία πρώτη μορφή κράτους» αναφέρει με έμφαση, μεταξύ άλλων, ο Πολιτικός Επιστήμων – Συγγραφέας και πολύ γνωστός στους εκκλησιαστικούς κύκλους κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής της Πολιτιστικής Ταυτότητας στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία και στον Αντώνη Μακατούνη με αφορμή τη διεξαγωγή του ογδόου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, το οποίο εντάσσεται στη σειρά των δέκα (10) Επιστημονικών Συνεδρίων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως (1821-2021).
Το Συνέδριο εφέτος έχει ως κεντρικό θέμα «Οι μεγάλες Προσωπικότητες της Ελληνικής  Επαναστάσεως – Ομοψυχία και διχόνοια κατά την Επανάσταση». Ειδικοί επιστήμονες και ιστορικοί ερευνητές θα παρουσιάσουν σχετικές εισηγήσεις. Η επίσημη έναρξη θα λάβει χώρα την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 17.00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιασίου 1, κατά την οποία θα χαιρετήσει και θα κηρύξει την έναρξη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εισηγήσεις των προηγουμένων επτά (7) Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων έχουν ήδη εκδοθεί σε τόμους από τις εκδόσεις «Αρχονταρίκι» και είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι δεν θα ήμασταν σήμερα ελεύθεροι, δεν θα υπήρχε αυτό το Κράτος, το Έθνος και ο λαός. Σε αυτούς που βανδαλίζουν τα αγάλματα των ηρώων του 21 θα έλεγα ότι για να μπορείς σήμερα εσύ να πηγαίνεις στο σχολείο ή να ψηφίζεις ή να κάνεις αυτό που θεωρείς δημοκρατικό σου δικαίωμα κάποιοι θυσίασαν τη ζωή τους. Αυτοί οι άνθρωποι δικαιούνται κάποιας τιμής» συμπληρώνει ο κ. Χολέβας στο ερώτημα τι θα έλεγε σε αυτούς που καταστρέφουν και βανδαλίζουν τα μνημεία των  ηρώων μας, ενώ προσθέτει παράλληλα ότι, «Για την άγνοια των νέων στα γεγονότα έχουμε όλοι ευθύνες».

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη:

Συνέντευξη στον Αντώνη Μακατούνη
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου