Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Άρχισαν τα όργανα… Έκτακτη συνεδρία της Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας:Ο Κύριλλος κηρύσσει σχισματικό τον Ονούφριο!

– Σχισματικό κηρύσσει ο Κύριλλος τον Ονούφριο και όλους όσους διακόπτουν το μνημόσυνό του, επικαλούμενος τον 15ο Κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου!

– Η Ρωσική Εκκλησία αμφισβητεί την πλήρη ανεξαρτησία της υπό τον Ονούφριο Εκκλησιαστικής Δομής στην Ουκρανία από τη Μόσχα, θεωρώντας τις όποιες αλλαγές στο Καταστατικό της άκυρες, εάν δεν εγκριθούν από τον πατριάρχη της Μόσχας!
Παραθέτουμε μετάφραση αποσπάσματος των επίσημων αποφάσεων της Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας:

“Στις 29 Μαΐου 2022, στην αίθουσα του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Καθεδρικού Ναού του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα, υπό την προεδρία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κυρίλλου, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο. 56

ΚΡΙΣΗ για τη Σύνοδο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που πραγματοποιήθηκε.

Σχετικά:

Στις 27 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κίεβο. Εγκρίθηκαν προσθήκες και αλλαγές στον Καταστατικό Χάρτη για τη διοίκηση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ορισμένες άλλες αποφάσεις λήφθηκαν επίσης σε σχέση με τη συνέχιση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, την αυξημένη πίεση στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, τις συνεχείς κατασχέσεις των εκκλησιών της, τα πολλαπλά γεγονότα διακρίσεων και την παραβίαση των δικαιωμάτων των πιστών της.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:

…..

4. Τονίζει ότι οι προσθήκες και οι τροποποιήσεις στο Καταστατικό για τη Διοίκηση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που εγκρίθηκαν από τη Σύνοδο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πρέπει να μελετηθούν με τον προβλεπόμενο τρόπο για τη συμμόρφωσή τους με τον προαναφερθέντα Χάρτη και τον Χάρτη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με τους οποίους τέτοιες προσθήκες και τροποποιήσεις πρέπει να υποβάλλονται προς έγκριση στον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας.

…..

6. Εκφράζει τη λύπη για το γεγονός ότι σε ορισμένες επισκοπές της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας διακόπτεται η μνημόνευση του Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας, γεγονός που έχει ήδη οδηγήσει σε διαιρέσεις εντός της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τον 15ο Κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου.”


https://www.exapsalmos.gr/2022/05/29/archisan-ta-organa-ektakti-synedria-tis-synodou-tis-rosikis-ekklisiaso-kyrillos-kiryssei-schismatiko-ton-onoufrio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου