Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

«Κλείταρχος και Βερενίκη» κι από ΕΚΠΑ —> ΕΠΑ

Αυτή είναι η μόνη οπτική γωνία των Προπυλαίων για το σημερινό έμψυχο δυναμικό του ΕΚΠΑ. Το άγαλμα του Καποδίστρια είναι αόρατο. Ορατός είναι μόνον ο εθνοπατέρας Κοραής.

«Κλείταρχος και Βερενίκη». Όπως λέμε «Πασιχάρης και Δημοχάρης»;

Σε ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ παραπέμπει το ΜΕΣ (Μητσοτάκειο Ελλαδικό Σχολείο) τον μαθητή της Α/θμιας Εκπ/σης προκειμένου να εισπράξει τη σχετική προπαγάνδα για το ποιοι και γιατί δημιούργησαν την Επανάσταση του 1821. Απολύτως προβλέψιμο, ως ενταγμένο στο αδίστακτο πρωθυπουργικό προφίλ.Αυτό που θα περίμενε κάποιος, είναι μια ελαχιστότατη, μια στοιχειώδη τσίπα ντροπής από το Πανεπιστήμιο που επαίρεται ως «Εθνικό» και αισχύνεται ως «Καποδιστριακό». Δεν υπάρχει! 100% διαζύγιο, όχι μόνο με την ιστορική πραγματικότητα αλλά και με τη δική του ιστορία. Ίσως θα έπρεπε να το περιμένουμε κι αυτό, με βάση την «ιστορική επίκληση» του ΚΕΦΙΜ που στις αρχές της πανδημίας παρομοίαζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Ιωάννη Καποδίστρια, αφού και οι δυο «επικαλέστηκαν το δίκαιο της ανάγκης» βάζοντας στην πρώτη θέση το θέμα «προστασία της δημόσιας υγείας» από μολυσματικές-μεταδοτικές ασθένειες.

Ιδού το αποτέλεσμα του ΕΚΠΑ σε παιδαγωγικό επίπεδο:

Να ένας «Κλείταρχος» (Μαζάουερ), να και μια «Βερενίκη» (Σβορώνου). Ευφάνταστα ονόματα που παραπέμπουν και στη «μακεδονική στρατηγική» Κυριάκου-Δένδια-Λίνας. Δεν σκέφτηκε να δανειστεί κοραϊκά ψευδώνυμα όπως «Πασιχάρης και Δημοχάρης».

Εδώ βρίσκεται η σελίδα του ΕΠΑ (ας τολμήσει τουλάχιστον να προτείνει μετονομασία) για τον 2ο πανελλήνιο προπαγανδιστικό μηχανισμό Κυριάκου-Γιάννας & Συντροφίας.

Στέργιος Ζυγούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου