Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για την Εκκλησία- Η Κυβέρνηση εξέδωσε νέα ΚΥΑ μόνο για την Εκκλησία, για έως 9 Ιουλίου.


Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Από τη μια οι μισοί Υπουργοί έχουν πάρει βόλτα τις Εκκλησίες με ή χωρίς μάσκα και απο την άλλη ξανάβγαλαν ΚΥΑ μόνο για τον Εκκλησιασμό.
Τη νέα ΚΥΑ που εξέδωσαν σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας και Εσωτερικών , όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στους χώρους λατρείας ανά την ελληνική επικράτεια θα ισχύει από τις 6/5/2020 έως και τις 9/7/2020. Δηλαδή μας πάνε απο μήνα σε μήνα και όλα τα άλλα ελεύθερα. Και δεν μιλά κανείς από την Εκκλησία. Αντιθέτως υποδέχονται τους υπουργούς σα να μη συμβαίνει τίποτα. 
Είναι να απορεί κανείς με τη στάση των Κυβερνώντων κατά της Εκκλησίας και μάλιστα με την υποκρισία που επιδεικνύουν. Αλλά και με την παθητική στάση της Εκκλησίας.
Οι υπουργοί συνωστίζονται στις Εκκλησίες για τα μάτια του κόσμου. Η Υπ. Παιδείας κ. Κεραμέως πήγε στην αγρυπνία που έγινε στην Μητρόπολη για την εορτή της απόδοσης του Πάσχα στην οποία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και φορούσε μάσκα ( όπως βλέπετε στη φωτό) καθ´όλη την παραμονή της εντός της Εκκλησίας. Και όταν άρχισε ο κόσμος να κοινωνεί το έβαλε στα πόδια. Και έβγαλε τη μάσκα μόλις βγήκε από το ναό για να κάνει δηλώσεις. Όταν βρέθηκε με τον Πρωθυπουργό σε σχολείο δεν φορούσε μάσκα. Στην Εκκλησία υπήρχε ο κίνδυνος!



Στο ίδιο μήκος κινούμενος ο Υπ. Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος κάνοντας προφανώς επίσημη έναρξη της καθόδου του σε εκλογές επισκέφθηκε την Μητρόπολη Νέας Σμύρνης. Όχι δεν φορούσε μάσκα και είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Σεβ. Νέας Σμύρνης Συμεών. Αλλά δυστυχώς είναι ένας απο τους τρεις Υπουργούς που υπογράφουν τις ΚΥΑ που μετατρέπουν τις Εκκλησίες σε απαγορευμένες ζώνες! Απαράδεκτες πράγματα! Και η νέα ΚΥΑ ισχύει μέχρι 9 Ιουλίου όταν όλα έχουν μείνει πλέον ελεύθερα. Και έχει φανεί αυτό στον Εκκλησιασμό των πιστών οι οποίοι δεν πηγαίνουν με την ίδια φλόγα που πήγαιναν να εκκλησιαστούν στην προ κορονοϊού εποχή. Που είναι οι Άγιοι που μας έλεγαν πως όπως θα τους πείσουμε να μείνουν στα σπίτια τους θα τους ξαναπείσουμε να γυρίσουν στους ναούς! Πλην όμως ο λαός μας φαίνεται πως δεν…πείσθηκε ακόμη!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου