Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος σκανδαλίζει άνευ λόγου;

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor

Γιατί προγραμματίστηκε η εν πλω τέλεση της Θείας Λειτουργίας;

Σε ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Σκιάθο που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού την Δευτέρα 29 Μαϊου, συμμετείχαν περισσότεροι από 400 προσκυνητές, Κληρικοί και λαϊκοί, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο.

Η είδηση αναφέρει πως ο μητροπολίτης Δημητριάδος “τέλεσε, εν πλω, την Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τον τελευταίο Αυτοκράτορα του Γένους, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, με αφορμή την θλιβερή επέτειο της Αλώσεως, στις 29 Μαϊου 1453”.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι νέοι ευαγγελιστές του οικουμενισμού ποθούν την αλλαγή του τρόπου τέλεσης της Θείας Λειτουργίας. 

Επιθυμούν διακαώς την κατάργηση του τέμπλου, η χρήση του οποίου θεσπίστηκε από την εποχή ακόμα του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου και την αλλαγή της θέσης του λειτουργού, κατά το παπικό ιεροκρατικό πρότυπο, με μέτωπο προς τον λαό και όχι με μέτωπο προς Ανατολάς μαζί με τον λαό. 

Είναι ιστορικό ντοκουμέντο πως σε καταστάσεις εκστρατείας ή πολύμηνων υπερατλαντικών ταξιδιών, υπάρχει μέριμνα στα πλοία και μπορεί να τελεστεί άριστα η Θεία Λειτουργία, για να μη μείνουν αλειτουργητοι και ακοινώνητοι οι επιβάτες. Τα ταξίδια προς την πικρή ξενιτιά διαρκούσαν μήνες ολόκληρους. 

Δεν έχουν όμως καμία σχέση εκείνες οι Θείες Λειτουργίες σε καταστάσεις εκστρατευτικές, με τις φιέστες που διοργανώνουν Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Τη μία, στην Αιτωλοακαρνανία, ο ένας στράφηκε – βγήκε από το Ιερό και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία με μέτωπο προς το λαό, δήθεν για να εξηγήσει τη Θεία Λειτουργία στους μαθητές. Την άλλη, για να ενισχύσει, στη Δράμα, τους μαθητές για τις πανελλαδικές εξετάσεις πάλι τα ίδια. Τώρα, ακόμα πιο προκλητικά, σε προσκυνηματική μονοήμερη κρουαζιέρα, πάλι το ίδιο χάλι. 

Θα τους μαζέψει κανείς ή θα συνεχίζουν ανενόχλητοι τους νεωτερισμούς, αλληθωρίζοντας προς τον παπικό τρόπο τέλεσης της Θείας Λειτουργίας;

Καλή φώτιση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου