Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Ο Χαλκηδόνος Εμμανουήλ στην Ουκρανία- Θα θέσει στον Επιφάνιο τις αποκλίσεις του Συντάγματος από τον Τόμο;

Σχόλιο ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ:

Ελπίζουμε ότι ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ να πει και να επισημάνει στον Κιέβου Επιφάνιο οτι αυτά που περιέχονται στο Σύνταγμα που ενέκρινε η εκεί Εκκλησία δεν συνάδουν με τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας που τους εδόθη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και μάλιστα ως προς το έκκλητο(δεν το αποδέχονται) τη διασπορά, το Άγιο Μύρο, τα Σταυροπήγιο (μόνο ένα δίνουν το δικαίωμα να έχει το Οικουμενικό) για τα μετόχια άλλων Εκκλησιών κ.ο.κ Ελπίζουμε ακόμη να τον ρωτήσει πόσο ακολούθησαν αυτά που επιτάσσει ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας και πόσο έχουν κάνει αποδεκτές τις επιθυμίες του Πρώτου, τον οποίο δεν παραδέχονται ως πρώτιστο;

Αν δούμε προσεκτικά κείμενο του Συντάγματος και το συγκρίνουμε με τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας θα δούμε πως υπάρχουν πολλές αποκλίσεις. Και μάλιστα υπήρξαν έντονες αντίδρασεις στην τελευταία Σύνοδο στην ΚΠΛ αλλά εσίγασαν!!Τις κάλυψαν! Γιατί;;

Πολλές εκκλησίες δεν παραδέχονται τον Επιφάνιο, αλλά και ο Επιφάνιος παραδέχεται τον Οικουμενικό όπως ο ίδιος εξ αρχής θα επιθυμούσε;Μεταφέρουμε τις απορίες ανθρώπων που γνωρίζουν τα δρώμενα και ανησυχούν για την πορεία των διορθοδόξων πραγμάτων: Τί απαντήσεις κομίζει πίσω στο Φανάρι, ο επίσημος απεσταλμένος του Οικουμενικού Πατριἀρχη Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ στον Αρχιεπίσκοπο Επιφάνιο για την απαίτηση που διατύπωσε στην Κληρικολαϊκή του να ανυψωθεί η Εκκλησία της Ουκρανίας σε Πατριαρχείο, παρά τη γενικότερη σύγχυση που επικρατεί στην Ουκρανία και τη συμμετοχή στις διώξεις Ορθοδόξων Ιεραρχών; Ελπίζουμε να τα έθεσε όλα αυτά ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ στον Επιφάνιο! Διότι η Ορθοδοξία έγινε άνω κάτω,σχεδόν διχάστηκε για να πάρει η Εκκλησία της Ουκρανίας την Αυτοκεφαλία της και τώρα φέρεται με αυτό τον αχάριστο και άκρως αντιεκκλησιολογικό τρόπο!
Ο ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ

Ο Χαλκηδόνος στο Κίεβο!

Σήμερα, Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος έφτασε στην Ουκρανία μετά από πρόσκληση του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου και του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyi, είχε συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας στην κατοικία του στο μοναστήρι Mykhailivskyi Golden Top.

Ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ μετέφερε θερμούς χαιρετισμούς εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου προσωπικά στον Μητροπολίτη Επιφάνιο και στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας συνολικά.

«Με την ευλογία του Παναγιωτάτου Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίου, ήρθα στο Κίεβο για να καταθέσω τη διαρκή υποστήριξη της Μητέρας Εκκλησίας στον ηρωικό λαό της Ουκρανίας, που αντιστέκεται στην άδικη και σκληρή ρωσική επίθεση. Κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyi στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πριν από ένα μήνα, συζητήθηκε η ανθρωπιστική διάσταση της εφαρμογής της φόρμουλας ειρήνης που πρότεινε η Ουκρανία, καθώς και άλλες ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες. Συμφωνήθηκε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ουκρανίας, ήρθα και εγώ για να συμβάλω σε αυτή τη σημαντική αποστολή», δήλωσε ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ.

Κατά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε θερμή και γόνιμη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου.

Στο Μνημείο το αφιερωμένο στους στρατιώτες που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά της ρωσικής επιθετικότητας, ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ απέτισε φόρο τιμής.

Στη συνέχεια, μαζί με τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Επιφάνιο, ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ επισκέφθηκε τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, όπου ο εφημέριος Αρχιμανδρίτης Αβραάμιος συνάντησε τον εκλεκτό προσκεκλημένο και του μίλησε για τον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως και την τρέχουσα κατάσταση της ζωής του μοναστηριού, η οποία σταδιακά εξελίσσεται, απελευθερωμένη από τον ζυγό του «ρωσικού κόσμου».

ΠΗΓΗ: ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου