Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Ποιος θα μας σώσει από… εμάς; Περί Οικουμενισμού (και Εθνοφυλετισμού) τριτολογία.

Αυτή ακριβώς η φράση ισχύει για μας που απαρτίζουμε την Εκκλησία του Χριστού (αμαρτωλοί και ανάξιοι μεν, βαπτισμένοι δε). Εμάς που δημιουργούμε μόνοι μας τα προβλήματα εκ μη όντος και στην ουσία μη σοβαρώς πιεζόμενοι από κανέναν. Ας δούμε επί τροχάδην τι καινοφανή πράξαμε το τελευταίο διάστημα, άνευ λόγου και ανάγκης. Ας αρχίσουμε από τα οικουμενιστικά πεπραγμένα:

1. Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής βάπτισε τέκνα ζεύγους ομοφυλοφίλων στην Αθήνα.

2. Ο ρητώς δεδηλωμένος γκέι Κασελάκης ανέγνωσε το Πιστεύω εν ώρα Λειτουργίας, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται σε εκκλησιαστικό επιτίμιο.

3. Ο επίσκοπος Ζιμπάμπουε χειροτόνησε Διακόνισσα για πρώτη φορά στα εκκλησιαστικά χρονικά με ιερατικά καθήκοντα Διακόνου ανδρός.

4. Δίγαμος ιερέας παντρεύτηκε επίσημα στην Αφρική (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας).

5. Δεν αναφερόμαστε στις “καθιερωμένες” πλέον παρουσίες αλλοδόξων κληρικών σε ορθόδοξα λειτουργικά δρώμενα, οι οποίοι συμμετέχουν με κάποιο τρόπο (π.χ. ανάγνωση ευαγγελικών αναγνωσμάτων, ράντισμα κλπ.).

6. Τα νεαρά κορίτσια συμμετέχουν όλο και πιο ενεργά στα ορθόδοξα λειτουργικά δρώμενα (Μικρή και Μεγάλη Είσοδος).

7. Μετατροπή Ορθοδόξων Ναών σε χώρους συναυλιών, ακόμη και λαϊκότερων μουσικών εκδηλώσεων.

8. Επίσημες διακηρύξεις αποσύνδεσης δόγματος και ήθους από μεγαλοσχήμονες Ορθοδόξους κληρικούς.

9. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μάς προετοίμασε ενθουσιασμένος για τον επικείμενο κοινό εορτασμό με τους Παπικούς, χωρίς καν να γίνει λόγος για το χάσμα που μας χωρίζει.

Την ίδια ώρα ο Εθνοφυλετισμός (αίρεση κατεγνωσμένη συνοδικώς το 1872) καλά κρατεί σε παγκόσμια κλίμακα:

1. Σχίσμα επίσημο μεταξύ Ρώσων και Ελλήνων Ορθοδόξων εξ αφορμής της χορήγησης του Ουκρανικού Αυτοκεφάλου.

2. Κανονική εισπήδηση του Πατριαρχείου Μόσχας στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (Αφρική).

3. Οι υπό τον Επιφάνιο Ουκρανοί Ορθόδοξοι διαγράφουν – πρωτάκουστο για την Ορθόδοξη Εκκλησία – Άγιο ήδη αναγνωρισμένο, επειδή ήταν… ρώσος πρίγκιπας (τον άγιο Αλέξανδρο Νιέφσκι) !

4. Επικαλούμενοι λειψανδρία κληρικών, οι ίδιοι Ορθόδοξοι Ουκρανοί παρέχουν τη δυνατότητα σε ιερείς να τελούν θείες λειτουργίες χωρίς οι ίδιοι να κοινωνούν!

Και ενώ όλα αυτά διακηρύσσονται και διαπράττονται γυμνή τη κεφαλή, ουδείς αντιδρά και κανένα φρένο δεν μπαίνει. Ουδείς επίσημος έλεγχος. Τουναντίον, οι τοιαύτα πράττοντες αναισχύντως και προκλητικώς στηρίζουν με ανερυθρίαστη παρρησία τα εν λόγω έργα τους. 

Ο μακαριστός αρχιμ. Αθανάσιος Μυιληναίος (+2006) είχε πει κάποτε στον γράφοντα πως θα έρθει εποχή που θα βλέπουμε την επέλαση του κακού και δεν θα μπορούμε να αντιδράσουμε. Προφητικώς μήπως; Και ο όσιος Πορφύριος στην τελευταία του παρακαταθήκη με πικρία διαπίστωσε πως ο καθένας πλέον κάνει του κεφαλιού του χωρίς να υπολογίζει τίποτε και κανένα. Δυστυχώς, ούτε την ιερά μας Παράδοση...

Κ. Ν.

Λάρισα, 28/5/2024

1 σχόλιο:

  1. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΜΑΝΔΗΛΑΣ29 Μαΐου 2024 στις 9:32 μ.μ.

    Δυστυχώς, οι προκλητικές συμπεριφορές είναι πολλές και απρόβλεπτες και τις παρακολουθούμε αμήχανα...Ακόμη και τα συνοδικά θεσμικά όργανα αντιδρούν αδύναμα και συμβιβαστικά...Συγχαρητηρια για το άρθρο σας!👏🏿👌✍🙏

    ΑπάντησηΔιαγραφή