Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Επιμορφωτικό Υλικό από το πρόγραμμα «Ερευνητικές Εργασίες (Project)» του ΟΕΠΕΚ (ανανεωμένο)

( Paterikos: Επειδή βρισκόμαστε κοντά στην έναρξη του νέου σχολικού έτους, όπου πολλές καινοτομίες εισάγονται στην εκπαίδευση, όπως αυτή των Ερευνητικών Εργασιών την οποία οι Δ/ντες Λυκείων και οι συνάδελφοι που θα διδάξουν στην Α΄ Λυκείου θα κληθούν να υλοποιήσουν, αναρτούμε ξανά το σχετικό υλικό που είχαμε αναρτήσει τον Ιούνιο, στην πρώτη φάση Επιμόρφωσης από τον ΟΕΠΕΚ. 

Σημειώνουμε πως επιμόρφωση εκπαιδευτικών των Λυκείων θα γίνει και τον Σεπτέμβριο. Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του ΟΕΠΕΚ και τις διαδικασίες. Αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 19 Αυγούστου 2011 έως και 3 Σεπτεμβρίου 2011, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος. Περισσότερα δείτε ΕΔΩ. 

Επίσης ΕΔΩ μπορείτε να κατεβάσετε το Βιβλίο εκπαιδευτικού για τις Ερευνητικές Εργασίες (project) καθώς επίσης και  το πρώτο Σεμινάριο Επιμορφωτών το οποίο δημοσίευσε ο ΟΕΠΕΚ


Στην ιστοσελίδα του "Ψηφιακού Σχολείου" αναρτήθηκε Οδηγός για τις Ερευνητικές Εργασίες (project) που θα υλοποιηθούν φέτος στην Α΄ Λυκείου. "Κατεβάστε" τον Οδηγό πατώντας ΕΔΩ. Στην περιγραφή του Οδηγού σημειώνεται: "Σκοπός του παρόντος Οδηγού για την Καινοτομία των Ερευνητικών Εργασιών στο Νέο Λύκειο είναι να παρουσιάσει με σύντομο και εύληπτο τρόπο (α) τις παιδαγωγικές, κοινωνικές και πολιτικές αρχές στις οποίες στηρίζεται η καινοτομία των Ερευνητικών Εργασιών, τις οποίες καθιερώνει η εκπαιδευτική πολιτική για το Νέο Λύκειο, και (β) τις εναλλακτικές παιδαγωγικές και διδακτικές επιλογές και πρακτικές, μέσα από τις οποίες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προγραμματίσουν, να καθοδηγήσουν και να αξιολογήσουν τις Ερευνητικές Εργασίες των μαθητών").

Μεταφέρουμε εδώ από το ιστολόγιο του Νίκου Μιχαηλίδη «Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Πληροφορική»  επιμορφωτικό Υλικό από το πρόγραμμα «Ερευνητικές Εργασίες (Project)» του ΟΕΠΕΚ.
Βασικός στόχος του προγράμματος ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που θα διδάξουν στην Α΄ τάξη του Λυκείου το μάθημα «Ερευνητικές Εργασίες (Project)».
Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε σχετικό επιμορφωτικό υλικό από διάφορες πηγές:


O OEΠΕΚ ανακοίνωσε (15-10-2011) την παροχή υλικού για τις Ερευνητικές Εργασίες (project) σε όλους τους εκπαιδευτικούς χωρίς να απαιτείται προηγουμένως εγγραφή αυτών ως μελών στην ιστοσελίδα του Οργανισμού. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Αφορά τους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν την επιμόρφωση για τις ερευνητικές εργασίες (Project).
Το υλικό για τις ερευνητικές εργασίες (project) είναι αναρτημένο στο www.oepek.gr και δεν απαιτείται να εγγραφείτε για να το κατεβάσετε. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι, για τεχνικούς λόγους, υπάρχει όριο μεταφόρτωσης τριών αρχείων κάθε 24 ώρες».
Εμείς να συμπληρώσουμε μόνον ότι...
το υλικό μπορούν να «κατεβάσουν» και εκπαιδευτικοί που δεν έχουν επιμορφωθεί για τις Ερευνητικές Εργασίες αλλά ανέλαβαν την επίβλεψη-διδασκαλία του σχετικού μαθήματος σε τάξεις της Α΄ Λυκείου ή ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά ώστε να αναλάβουν στο μέλλον.
Κατεβάστε το σχετικό υλικό πατώντας ΕΔΩ.


Αναδημοσίευση από:  http://thriskeftika.blogspot.com/2011/06/project_30.html
και http://thriskeftika.blogspot.com/2011/10/project.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου