Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Κοπή Βασιλόπιτας θεολόγων Νομού Ιωαννίνων (φωτο)



Πραγματοποιήθηκε χτες 3-2-2015 η προγραμματισμένη σύναξη των θεολόγων Νομού Ιωαννίνων. 
Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος.

Ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Σιούλης Τριαντάφυλλος καλωσόρισε εκ μέρους των θεολόγων τον Σεβασμιότατο κ. Μάξιμο και του ευχήθηκε καλή αρχιερατεία. Κατόπιν ενημέρωσε τους παρισταμένους για τα νέα δεδομένα όσον αφορά στο θέμα των απαλλαγών των μαθητών από το ΜτΘ, την Τράπεζα θεμάτων κ.λπ.

Στη συνέχεια έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιότατο και ο αποχαιρετισμός των συνταξιοδοτηθέντων, κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, θεολόγων καθηγητών. 

Τέλος, κατά την ομιλία - χαιρετισμό του προς τους θεολόγους καθηγητές, ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στο έργο των θεολόγων και τη σημασία του βιώματός τους και της εικόνας τους στη σχολική κοινότητα και ευρύτερα αλλά και τη σπουδαιότητα του μαθήματος των θρησκευτικών για τους μαθητές και την ελληνική κοινωνία. Οι μαθητές πρέπει να γνωρίσουν πρώτα καλά την παράδοσή τους, την ορθόδοξη πίστη, την θρησκεία τους, ώστε να μην πελαγοδρομούν στα πολλά μηνύματα της εποχής τους και στη συνέχεια, ανάλογα με την ηλικία τους, να γνωρίζουν και στοιχεία για τις άλλες θρησκείες. Ανέφερε πως η στήριξή του προς τους θεολόγους είναι δεδομένη και πως προσβλέπει σε μελλοντική συνεργασία μαζί τους. (δείτε περισσότερες φωτογραφίες)














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου